Schrijver geliefde HBO-serie zou graag aan games werken

News
donderdag, 31 augustus 2023 om 17:30
successionf1639750355
HBO gaat de laatste tijd lekker wat series betreft. Begin dit jaar had de zender veel succes met The Last of Us en het laatste seizoen van Succession viel ook erg in de smaak. Eén van de schrijvers van Succession geeft nu aan dat ze graag weer aan een game zou werken.
Schrijver Lucy Prebble, die onder andere gewerkt heeft aan Succession, I Hate Suzie en de game Destiny, zou graag weer aan games werken. Dat vertelt ze in het BBC-programma Hardtalk. In het programma laat ze weten al langere tijd een passie te hebben voor games.
De laatste jaren heeft Prebble vooral voor toneel en tv geschreven, maar games vindt ze als medium heel interessant. Games doen dingen die “enorm spannend zijn op een manier die je niet bij andere [kunst]vormen ziet”. Die andere kunstvormen zouden volgens haar niet “bewegen”.
Uiteraard is niet elke game revolutionair als het om het verhaal gaat. Prebble geeft toe dat er veel voorspelbare plots zijn in games, maar laat ook weten dat dat in film en tv niet anders is. In indie-titels ziet ze juist veel experimentele manieren om een verhaal te vertellen.

Succession schrijver maakt graag weer een game

De Succession-schrijver zou dan ook graag weer voor een game schrijven. Het is een jonge kunstvorm waarin de limieten nog lang niet zijn bereikt, terwijl film en tv volgens haar veel dichter bij hun grenzen zitten. Dat er in de game-industrie veel meer omzet gedraadi wordt dan in de filmindustrie is ook enigszins aanlokkelijk.

Populair Nieuws