'Bethesda werkt samen met id Software om Starfield combat te verbeteren'

News
donderdag, 11 mei 2023 om 14:30
starfield gameplayf1655368065
Voor de combat in Starfield heeft Bethesda naar verluidt belangrijke hulp gekregen. Volgens nieuwe berichten werkt namelijk id Software de laatste maanden mee aan de game.
In september moet eindelijk Starfield verschijnen, nadat de nieuwe RPG eigenlijk vorig jaar november al had moeten uitkomen. Destijds werd de game uitgesteld, omdat de ontwikkeling nog niet klaar was. Mogelijk kwam dat doordat Bethesda net nieuwe hulp had gekregen.
Naar verluidt werkt sinds augustus namelijk id Software mee aan de ontwikkeling, om de combat een flinke overhaul te geven. De combat zou dan ook in een betere staat zijn dan eerder getoond in de Xbox showcase vorig jaar. Dat claimt een gebruiker op 4chan, die nauwe banden zou hebben met iemand bij id Software.
Op 4chan verschijnen wel vaker wilde claims, maar er zijn in het verleden meerdere geruchten gedeeld op het platform die later waak bleken te zijn. Het is bovendien ook niet zo vreemd dat Bethesda de hulp in heeft geroepen van id Software. De studio achter DOOM heeft namelijk ook geholpen met de gunplay van Fallout 4 en Redfall.

Opmerkelijke gesprekken in Starfield

De invloed van id Software zou ook de omschrijving van de gevechten verklaren. De ESRB heeft namelijk deze week een oordeel gegeven over de RPG en stelt dat spelers ‘fast-paced gunfights’ kunnen verwachten met veel geweld en geschreeuw.
Dat is niet het enige, ook zouden er namelijk een aantal opmerkelijke seksuele scènes in Starfield zitten. Dat blijkt uit post-coïtale gesprekken, waarin gevraagd wordt om het de volgende keer ‘zonder jetpack’ te doen.