Welke Nederlandse tv-serie kun jij aanraden?

Article
donderdag, 11 mei 2023 om 15:00
tv kijkenf1629275165
We streamen wat af met z'n allen. Er is simpelweg zoveel aanbod, ook als we kijken naar Nederlandse tv-series (al is Videoland hier wel een beetje het belangrijkste in). We stelden de redactie de vraag: welke Nederlandse tv-serie kun jij aanraden?

Ralph

Ik kijk niet heel veel Nederlandse series, maar de Nederlands-Vlaamse samenwerking Undercover kan ik erg waarderen. Het samenspel tussen Tom Waes en Frank Lammers komt goed tot zijn recht in de serie en de spanning wordt regelmatig flink opgebouwd. Het lijkt er alleen wel op dat er geen seizoen 4 komt van de Netflix-serie, als we de meest recente uitspraken van Tom Waes mogen geloven.

Luuc

Wie het heeft over de beste Nederlandse televisieseries van dit moment moet natuurlijk even stilstaan bij Temptation Island: Love or Leave. De Nederlandse realityserie mag dan wel het beerputje van de televisiewereld zijn, maar het kijkt nog altijd onwijs lekker weg. Ook het nieuwste seizoen dat wekelijks voorzien wordt van een nieuwe aflevering is weer smullen geblazen.

Chris

Eerlijk gezegd, ik kijk vrijwel geen Nederlandse tv series. Lineaire tv kijk ik, behalve 'Even tot hier' (mogen we dat als serie zien?) al helemaal niet. De meest recente tv-serie die ik gekeken heb, is waarschijnlijk Flikken Maastricht geweest, met mijn favoriete actrice Angela Schijf. Ik heb Dagboek van een Callgirl nog geprobeerd, maar Sanne Langelaar is nu eenmaal geen Billie Piper, dus daar was ik snel op uitgekeken. De Engelse versie is overigens wél een aanrader.
Nu ik er over nadenk, is er tóch een recente serie die ik gezien heb: Last One Laughing, een soort reality tv a la big brother, maar waarbij cabaretiers zes uur lang niet mogen lachen. Dat is zowel cringy als mateloos interessant, vooral als een van de deelnemers echt he-le-maal stuk gaat over eigenlijk helemaal niks. Last One Laughing is te zien op Amazon Prime Video.
Voor dit artikel ben ik natuurlijk ook even op onderzoek gegaan en wat mij bijzonder interessant lijkt (maar ik nog niet gekeken heb): Het jaar van Fortuyn, over de invloed van de on-nederlandse Pim Fortuyn op het Nederlandse politieke landschap. Die komt op mijn kijklijstje!

Populair Nieuws