Beloftes over nieuwe game van The Last of Us-maker sterk overdreven

News
maandag, 27 mei 2024 om 10:00
the last of us part 2 screen 17 minf1591615734
Onlangs was The Last of Us-bedenker Neil Druckmann in het nieuws met een opvallende uitspraak. In een interview was te lezen dat hij vermoedt dat zijn nieuwe game de perceptie van gaming in de mainstream kan veranderen. Maar nu zegt Druckmann dat hij nooit zoiets heeft gezegd.
The Last of Us heeft vorig jaar een groot nieuw publiek gevonden dankzij de HBO-serie. De populariteit van de serie maakte dat veel mensen de game ineens gingen spelen. Veel kijkers leken ook voor het eerst te realiseren dat er heel bijzondere ervaringen te vinden zijn in games.
The Last of Us: Part II Remastered - PS5 Image
The Last of Us: Part II Remastered - PS5
EUR49.99
Op voorraad
Koop op bol.
In een recent interview zou The Last of Us-bendenker Neil Druckmann hebben gezegd dat zijn volgende game misschien nog meer gaat doen voor de mainstream perceptie van games dan de HBO-serie van The Last of Us. Maar op Twitter laat Druckmann nu weten dat die quote heel erg is aangepast in het interview zoals Sony het publiceerde. Hij publiceerde ook de volledige, onaangepaste versie van zijn woorden.
Hij legt inderdaad verbanden tussen het succes van de HBO-serie en wat hij hoopt voor zijn nieuwe game. Maar wat Druckmann daadwerkelijk zegt, is dat hij benieuwd is hoe zijn volgende game wordt ontvangen nu steeds meer mensen weten wat voor ervaringen er in games te halen zijn. Dat zijn nieuwe game de perceptie van games kan veranderen, zegt hij helemaal niet.

Komt Neil Druckmann met The Last of Us Part 3?

Het is overigens nog niet bekend wat de volgende game van Neil Druckmann eigenlijk is. Naar verluidt is zijn studio, Naughty Dog, bezig met een derde The Last of Us-titel. Daar zouden al opnames voor bezig zijn. Officieel is het alleen nog strikt geheim wat Naughty Dog nu aan het maken is.
Druckmann is intussen trouwens ook bezig met een tweede seizoen van The Last of Us. Dat vertelt een deel van het verhaal van de tweede game: de verwachting is dat er meerdere seizoenen nodig zijn voor The Last of Us Part 2. Het tweede seizoen moet in 2025 verschijnen, maar het is nog niet bekend wanneer precies.

Populair Nieuws

Laatste Reacties