Bekende voice actor ontkent betrokkenheid bij GTA 6

News
maandag, 08 april 2024 om 14:30
grand theft auto vi trailer gta 6f1701793438
GTA 6 heeft sinds een paar maanden een trailer en die heeft veel fans aangezet tot speurwerk. Er is natuurlijk veel dat fans graag willen weten dat niet meteen duidelijk is uit de trailer. Wie zijn bijvoorbeeld de acteurs achter de hoofdpersonen van de game?
Troy Baker, bekend als Joel uit The Last of Us, is het in ieder geval niet. Fans speculeerden dat hij de stem inspreekt van de mannelijke hoofdpersoon, maar in een interview met The Movie Dweeb ontkent Baker dat. Bovendien vindt hij dat fans die dat geloofden wel erg snel tot een conclusie zijn gekomen.
De mannelijke hoofdpersoon staat namelijk niet bepaald centraal in de trailer, die veel meer draait om de vrouwelijke hoofdpersoon Lucia. Het personage dat volgens fans door Baker werd ingesproken zegt in de hele trailer precies één woord. Dat is niet genoeg om te weten wie de rol speelt.
Baker is in zekere zin gevleid dat mensen dachten dat hij zijn stem leent aan GTA 6: het is een compliment om geassocieerd te worden met een klus als een GTA-hoofdpersoon. Maar Baker vindt het belangrijk dat de werkelijke acteur de verdiende erkenning krijgt. Helaas is nog onduidelijk wie het wordt.
Behalve de ontkenning van Baker was er trouwens al genoeg reden om te denken dat hij niet achter de mannelijke GTA 6-hoofdpersoon zat. De acteur lijkt namelijk helemaal niet op het personage. In GTA 5 gebruikte Rockstar voor hoofdpersonen de gezichten van hun acteurs en het lijkt aannemelijk dat dat ook in GTA 6 het geval zal zijn. De actrice waarvan fans denken dat ze Lucia speelt lijkt in ieder geval sprekend op het personage.

GTA 6 ontwikkelaars maken zich zorgen

Het is nog niet bekend op welke datum GTA 6 uitkomt, maar Rockstar mikt op 2025. Ontwikkelaars maken zich alleen zorgen dat de ontwikkeling stroever gaat lopen. Nieuw beleid van Rockstar dwingt medewerkers om terug te komen naar kantoor en veel medewerkers vrezen dat belangrijk talent liever ontslag neemt dan op kantoor werkt.

Populair Nieuws