Battlefield 2042 zou oorspronkelijk een Battle Royale worden

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 14:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Er gaan nieuwe geruchten rond over Battlefield 2042. Aan het begin van de productie was het plan namelijk om van de game een Battle Royale te maken. De Battle Royale zou vooral inspiratie halen uit Apex Legends. De bekende insider Tom Henderson zegt in een Tweet dat dit gerucht klopt.
Een medewerker van DICE zou aan Henderson hebben verteld dat Battlefield 2042 oorspronkelijk een Battle Royale zou worden. Later in de productie is besloten om er juist een klassieke Battlefield game van te maken. Opvallend is wel dat de game volgens Henderson geïnspireerd zou zijn door Apex Legends. Meestal vergelijken spelers Battlefield's Battle Royale versie met de versie van Call of Duty.

Hoe betrouwbaar is Tom Henderson?

Tom Henderson is een bekende insider. Hij brengt veel naar buiten over Battlefield 2042 en andere games. Vaak blijken bepaalde dingen die hij zegt te kloppen. Zo heeft hij namelijk ontdekt op welke datum de Battlefield bèta te spelen zou zijn.
Sommige mensen trekken zijn beweringen in twijfel, omdat hij niet zegt wie zijn bronnen zijn. Het is wel begrijpelijk dat hij niet zegt wie zijn bronnen zijn, want deze bronnen lopen wel het risico hun baan te verliezen als blijkt dat ze bepaalde dingen lekken.
Fans zullen het vast niet jammer vinden dat Battlefield 2042 geen Battle Royale wordt. Hoewel het genre wel populair is, worden spelers een beetje Battle Royale moe. Het lijkt wel alsof er geen einde komt aan games die een Battle Royale krijgen. Ubisoft krijgt bijvoorbeeld veel kritiek wegens de Battle Royale van Ghost Recon. Er gaan ook geruchten rond dat er een Far Cry 6 Battle Royale aan gaat komen. Het lijkt er dus op dat het een goede keuze is geweest van DICE om van Battlefield 2042 toch maar een klassieke Battlefield game te maken.