Update - Battlefield 2042 beta datum officieel aangekondigd!

News
dinsdag, 28 september 2021 om 18:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
De data voor de Battlefield 2042 bèta is waarschijnlijk gelekt. De datum zou namelijk gelekt zijn via een Chinees streamingplatform genaamd Bilibili. Dit deelt insider Tom Henderson in een tweet.

Update - Battlefield 2042 open beta aangekondigd

Het gerucht bleek te kloppen, Electronic Arts en DICE hebben namelijk de Battlefield 2042 beta officieel aangekondigd. Op 6 oktober kunnen gamers die de game gepreorderd hebben de beta gaan spelen en vanaf 8 oktober kunnen de gamers die de game niet gepreorderd hebben deelnemen aan de test. In de beta krijgen spelers een voorproefje van de iconische Conquest modus. De beta zal eindigen op 10 oktober.

Origineel bericht

Op de Chinese streaming site is onlangs een promotie toegevoegd voor Battlefield 2042. De game krijgt dan een eigen categorie op de livestream site, waardoor je allemaal verschillende streams van de game op een plek kan vinden. Dit heeft een platform als Twitch ook bijvoorbeeld.
Bij de promotie-afbeeldingen voor de game zit er ook een foto tussen met een datum. Dit zou de datum zijn van de Battlefield 2042 bèta. Deze zou volgens de foto op 6 oktober beginnen en op 9 oktober weer eindigen. In de tweet van Henderson staat dat de foto's echt zijn, omdat Battlefield 2042 een eigen account heeft op de site, dus dit zelf heeft toegevoegd. Henderson zegt ook in zijn tweet dat de bèta wel langer kan gaan duren dan tot 9 oktober.
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012

Battlefield 2042 uitgesteld

De bèta werd eerder al eens aangekondigd voor september. Dit werd alleen gewijzigd, wat mogelijk samenhangt met het feit dat de hele game is uitgesteld naar november. Het uitstellen van de game kwam door de coronamaatregelen. Vanuit huis kon er namelijk moeilijk aan de game worden gewerkt.
Dat de beta deze maand nog verschijnt is dan ook eigenlijk niet meer realistisch. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de game pas in oktober te spelen is. De leak van het streamingplatform gooit dan ook alleen maar meer olie op het vuur.
Dit bericht is op 28 oktober bijgewerkt