Battlefield 2042 krijgt net voor release een patch

News
vrijdag, 19 november 2021 om 8:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
EA en DICE komen met een patch voor Battlefield 2042. De patch moet een aantal problemen oplossen die naar voren zijn gekomen tijdens de proefversie van de game die momenteel gespeeld kan worden. De patch komt net op tijd voor de release van de game uit.
Battlefield 2042 komt officieel vandaag uit, maar EA en DICE hebben de game al eerder speelbaar gemaakt voor EA Play leden en abonnees van Xbox Game Pass. Tijdens die proefperiode bleek de game alleen vol bugs te zitten. Dat zou nu dankzij deze patch een stuk minder moeten zijn.

Welke problemen zijn opgelost?

Het grootste probleem dat er was, was "rubber-banding". Door deze bug leek het net alsof andere spelers van plek naar plek teleporteerden. Daarnaast zorgen verwoeste silo's op de map Breakaway niet meer voor lag. Daarnaast zijn er ook andere kleinere problemen opgelost zoals name tags die niet altijd goed werden weergegeven. DICE doet nog onderzoek naar andere problemen en komt binnen een maand met nog meer updates die bugs moeten verhelpen.
Battlefield 2042 ontving online veel kritiek wegens de vele problemen. Daarom is het goed nieuws dat een deel daarvan is opgelost voordat de game echt uitkomt. Achteraf betekent dat wel dat de proefversie meer een experiment was, dan een manier om bepaalde spelers net iets eerder van de game te laten genieten.
Onlangs ontving Battlefield 2042 nog een hoop negatieve reviews. Die gingen niet alleen over de problemen van de game, maar ook over andere onderdelen die spelers niet vinden passen bij een Battlefield game. Hopelijk kunnen spelers beter van de game genieten na deze en toekomstige patches.