Barbie krijgt mogelijk geen sequel ondanks groot succes

News
dinsdag, 28 november 2023 om 14:00
2023 06 11 barbie netflix como verf1701169143
Barbie is één van de sensaties dit jaar. De film heeft enorm veel succes geboekt in de bioscoop en dat is normaal een recept tegenwoordig voor een sequel. Margot Robbie denkt alleen niet dat dat gaat gebeuren.
Voordat Barbie in de bioscoop verscheen waren er veel vraagtekens bij wat voor soort film het zou worden. Bij de wereldberoemde pop zou je eigenlijk een vrij oppervlakkige film verwachten, maar met Greta Gerwig aan het roer is dat wel anders. De regisseur heeft uiteindelijk, samen met Margot Robbie en Ryan Gosling als Barbie en Ken, een indrukwekkend resultaat afgeleverd.
De film heeft meerdere records verbroken. Zo was het eerst al het grootste succes tijdens een openingsweekend voor een film die geen sequel, remake of onderdeel van een superheldenfranchise was. En daar kwam later ook nog eens de mijlpaal van een omzet van meer dan 1 miljard dollar bij.
Maar ondanks het megasucces is het goed mogelijk dat er geen sequel komt op de film. Die stonden namelijk niet op de planning tijdens het maken van de film. Dat laat Margot Robbie weten in gesprek met The Associated Press.

“Ik denk dat we alles in deze hebben gestopt. We hebben er geen trilogie van gemaakt of zo. Greta heeft alles in deze film gestopt, dus ik kan me niet voorstellen wat de volgende zou zijn.”

Duidelijk signaal aan Hollywood

Een sequel op Barbie zou mogelijk ook ingaan tegen het signaal van de film. Volgens Robbie is namelijk de grootste les die Barbie leert aan Hollywood, dat ‘originele films nog steeds een gigantische hit kunnen zijn in de bioscoop’.
Volgens de actrice hoeft een project niet een ‘prequel, sequel of een remake te zijn’ om te zorgen voor een succesverhaal. Ook Oppenheimer, die dezelfde dag in première ging als Barbie, was een groot succes in de bioscoop.