Barbie film zet weer nieuwe records neer

News
maandag, 07 augustus 2023 om 10:30
2023 06 11 barbie netflix como verf1701169143
Barbie draait nog geen eens drie weken in de bioscoop, maar na een paar dagen was het al duidelijk dat de film een groot succes is. De film brak al een record in zijn openingsweekend: het grootste succes tijdens een openingsweekend van een film die geen sequel, remake of onderdeel van een superheldenfranchise is. Afgelopen weekend was het wéér raak.
De Barbie film is namelijk de 1 miljard dollar gepasseerd. Hiermee is regisseur Greta Gerwig de eerste vrouwelijke regisseur met een miljard-dollar film. Frozen, Frozen 2 en Captain Marvel brachten eerder ook meer dan een miljard dollar op, maar deze films hadden ieder zowel een vrouwelijke als een mannelijke regisseur.
Door het bereiken van deze mijlpaal heeft Barbie overigens nog een intern record verbroken. De film deed er 17 dagen over om de miljard te passeren, waarmee het de snelste film van Warner Bros. is om zoveel geld op te halen. Daarmee passeerde Barbie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 die er 19 dagen overdeed.

Barbie op een na best scorende film van het jaar

Ook is Barbie nu al de op een na best scorende film van 2023. Alleen The Super Mario Bros. Movie leverde meer op, met 574 miljoen dollar in de VS en 1,35 miljard wereldwijd. Volgens een persbericht van Jeff Goldstein en Andrew Cripps van Warner Bros. zijn ze niet vaak ‘sprakeloos door hoe een film het doet’, maar ‘Barbillion’ zoals ze de mijlpaal noemen heeft ‘zelfs onze meest optimistische voorspellingen uit het water geblazen’.
Het succes van Barbie zorgt er overigens voor dat het wel nog even duurt voordat we de film op HBO Max kunnen streamen. Een exacte releasedatum hebben we nog niet, maar waarschijnlijk wordt het ergens in de herfst. Een ander gevolg van het succes is dat andere speelgoedbedrijven ook wel live action films over hun eigen speelgoed zien zitten.

Populair Nieuws