Einde F1 leidt tot massale Viaplay opzeggingen

News
dinsdag, 28 november 2023 om 13:30
f1viaplayf1641918326
De Formule 1 zit er voor dit jaar weer op. Dat is jammer voor fans, die nu een paar maanden moeten wachten tot er weer geracet wordt, maar het blijkt ook vervelend voor Viaplay. Snel na afloop van de laatste race zetten veel mensen hun abonnement stop.
Hoewel Viaplay meer aanbod heeft dan alleen Formule 1, lijken veel Nederlanders daar geen boodschap aan te hebben. Na afloop van de laatste GP van het seizoen in Abu Dhabi was er veel interesse in het opzeggen van een Viaplay-abonnement. Meteen na de race was er al een grote piek in het aantal zoekopdrachten voor “Viaplay opzeggen” op Google en ook nu is deze zoekopdracht nog een stuk populairder dan voor de race.
het is geen verrassing dat veel Viaplay-abonnees afhaken als er geen Formule 1 is. De competitie is één van de belangrijkste manieren waarop Viaplay kijkers trekt, aangezien er weinig andere manieren zijn om F1 te volgen in Nederland. Abonnees die verder niets kijken op de dienst zeggen hun abonnement dan snel op wanneer het seizoen voorbij is, om in ieder geval een paar maanden abonnementsgeld te besparen. Mensen doen hetzelfde vaak met andere diensten, wanneer er even niets meer op staat dat ze op dat moment willen zien.

Komen F1-fans nog terug bij Viaplay?

De vraag is nu of Viaplay weer op een golf abonnees kan rekenen wanneer de GP van Bahrein in 2024 voor de deur staat. Viaplay is namelijk in financiële nood en zou overwegen om de rechten voor de Formule 1 door te verkopen aan een andere partij. Of dat lukt horen we waarschijnlijk snel, wanneer de dienst zijn uitgestelde financiële resultaten publiceert.
Als Viaplay volgend jaar nog in Nederland actief is, krijgen abonnees gratis toegang tot F1 TV Pro. Dat is goed nieuws voor kijkers, want de F1-streams van die dienst zijn een stuk stabieler dan die van Viaplay, waarover nog altijd veel wordt geklaagd. Overigens is een los F1 TV Pro-abonnement een stuk goedkoper dan een Viaplay-abonnement, dus als het je puur om de Formule 1 te doen is, is F1 TV Pro eigenlijk een betere keuze.