Update - Xbox update fixt problemen met Baldur’s Gate 3 saves

News
dinsdag, 12 december 2023 om 12:30
baldurs gate 3f1603454349
Sinds vorige week is Baldur’s Gate 3 eindelijk te spelen op Xbox Series X. Maar dat wil bij sommige spelers nog niet erg lukken. De saves voor de game verdwijnen namelijk zomaar.

Update - Larian raadt Xbox-update aan voor problemen met saves

Er lijkt al een oplossing te zijn voor het probleem van verdwijnende saves voor de Xbox-versie van Baldur's Gate 3. Het Twitter-account van de game laat weten dat er een nieuwe patch is voor de Xbox-versie, maar die lost het probleem niet op. Larian laat weten dat er een Xbox-update beschikbaar is die "helpt met een aantal van deze problemen [met saves]". Om zeker te weten dat je die update hebt, kun je het beste handmatig updaten via het instellingenmenu van de console.
Oorspronkelijk bericht:
Baldur’s Gate 3 kan een vrij lange game zijn, helemaal als je er de tijd voor neemt. Het kan dan erg vervelend zijn om veel progressie kwijt te raken, maar helaas overkomt dat meerdere spelers van de Xbox Series X-versie van de game. Het probleem wordt veel gemeld door spelers op de Baldur’s Gate 3 subreddit.
Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak van het probleem is, maar het kan zijn dat het niet aan de game ligt, maar aan Xbox. In een aantal gevallen krijgen spelers namelijk een bericht dat er niet genoeg ruimte is om de game op te slaan. Die melding kregen spelers ook vaak bij vergelijkbare problemen met bijvoorbeeld Football Manager en Starfield.
Problemen met de saves van die games leken verwant aan Cloud Saves op Xbox, maar daarmee is nog niet duidelijk hoe het probleem opgelost kan worden. Veel mensen proberen het aantal save files dat ze hebben te beperken of Quick Resume niet te gebruiken. Dat soort maatregelen helpt voor sommige spelers, maar geen enkele methode is 100 procent effectief.

Baldur’s Gate 3 uitgeroepen tot Game of the Year

Het is te hopen dat het probleem snel opgelost kan worden, hetzij door Xbox, ofwel door Larian Studios. Baldur’s Gate 3 is namelijk één van de beste games van het jaar en deze bug maakt dat sommige spelers de game meteen weer neerleggen. Bij The Game Awards is hij zelfs uitgeroepen tot Game of the Year.
Dit bericht is bijgwerkt op 12 december 2023.

Populair Nieuws