Baldur's Gate 3 update voegt epiloog en nieuwe modi aan de game toe

News
vrijdag, 01 december 2023 om 14:30
baldurs gate 3 header textlessf1693382420
Spelers van Baldur’s Gate 3 hebben weer iets om mee aan de slag te gaan. Een nieuwe grote update voegt nu namelijk een epiloog toe aan de game, evenals twee nieuwe modi.
Sinds de release van Baldur’s Gate 3 zit ontwikkelaar Larian Studios niet stil. Niet alleen wordt er gewerkt aan nieuwe versies, zo moet later dit jaar de Xbox Series X-versie verschijnen, maar de studio komt ook geregeld met nieuwe updates. De gisteren verschenen Update 5 zorgt weer voor een hoop nieuwe dingen in de game.
Zo kunnen spelers die geregeld van party members wisselen eindelijk opgelucht ademhalen. Sinds de update is het namelijk mogelijk om de inventory van alle personages te beheren in je kamp. Niet langer hoef je personages aan je party toe te voegen en ze weer weg te sturen om iets uit hun rugzak te halen.
Daarnaast zorgt de patch ook voor een betere afsluiting. Vanaf nu worden spelers namelijk getrakteerd op een epiloog wanneer ze het verhaal hebben uitgespeeld. Zes maanden later keer je terug bij je metgezellen om te reflecteren op het avontuur.

Twee nieuwe modi

Heb je het verhaal van Baldur’s Gate 3 al uitgespeeld? Dan is er nu een perfecte reden om de campagne nog een keer te doorlopen. Sterker nog, twee goede redenen. Update 5 voegt namelijk twee nieuwe modi toe. In Custom Mode krijg je de optie om de game nog een stuk moeilijker te maken, bijvoorbeeld door te verstoppen wat je moet rollen voor een ability check of hoeveel leven een vijand heeft.
Honour Mode gaat nog veel verder en is de nieuwe modus voor de echte hardcore spelers onder ons. In Honour Mode richten vijanden meer schade aan, gebruiken ze meer geavanceerde spreuken en hebben ze Legendary Actions om te gebruiken. Maar de grootste toevoeging is permadeath. Als je sterft, dan heb je wel de optie om verder te gaan met avontuur, maar aan het einde krijg je niet de beloning voor spelers die Baldur’s Gate 3 weten uit te spelen zonder ook maar één keer dood te gaan: een gouden D20!

Populair Nieuws