Baldur’s Gate 3 nu ook te spelen op Xbox Series X|S

News
vrijdag, 08 december 2023 om 13:30
baldurs gate 3f1603454349
Baldur’s Gate 3 is één van de grootste hits van het jaar en is ook Game of the Year geworden bij The Game Awards. Er was alleen nog geen releasedatum voor de Xbox-versie. Xbox-spelers hoeven niet meer lang op de game te wachten, want ze hoeven helemaal niet meer te wachten.
Baldur’s Gate 3 is nu al een paar maanden beschikbaar op PC en PS5, maar de Xbox-versie bleef nog even uit. Maar wie de game op Xbox Series X of S wil spelen kan dat nu doen. Tijdens The Game Awards is namelijk aangekondigd dat de game per direct beschikbaar is in de Microsoft Store.
Het was al bekend dat de game in december moest verschijnen, maar er hing nog geen datum aan. The Game Awards leken een logische gelegenheid om die aan te kondigen. Met het aantal nominaties en uiteindelijk ook prijzen dat de game kreeg, is het alleen maar toepasselijker geworden om de release daar te onthullen.

Fysieke versie Baldur’s Gate 3 komt later

Momenteel kun je Baldur’s Gate 3 alleen digitaal aan je bibliotheek toevoegen. Wie een fysieke versie wil, moet nog even geduld hebben. Die verschijnt namelijk in het eerste kwartaal van 2024.
Het gaat dan ook gelijk om een Deluxe Edition met goodies als een soundtrack-cd en een kaart van de wereld van de game. Deze editie is ook beschikbaar voor PS5 en PC. Larian Studios heeft benadrukt dat deze Deluxe Edition géén Limited Edition is en dus ook na de eerste leveringen nog beschikbaar zal zijn. Je hoeft je dus niet in verleiding te laten brengen om hem van een scalper te kopen, want er zal geen schaarste zijn.