Game of the Year en andere winnaars The Game Awards 2023 bekend

News
vrijdag, 08 december 2023 om 9:30
baldurs gate 3f1691076360
The Game Awards zijn achter de rug. In sommige jaren zijn de winnaars grote verrassingen geweest, maar in 2023 kwamen de favorieten ook vaak als winnaar uit de bus. Baldur’s Gate 3 en Alan Wake 2 vielen flink in de prijzen.
Afgelopen zomer werd Baldur’s Gate 3 één van de meest populaire en geliefde game van het jaar. Deze titel was dan ook veel genomineerd bij The Game Awards 2023, waaronder voor Game of the Year. Larian Studios heeft die titel dan ook in de wacht gesleept, samen met vijf andere awards.
Baldur’s Gate 3 heeft namelijk ook gewonnen op het gebied van Best Community Support, Best RPG, Best Multiplayer en Player’s Voice. De personages uit de game zijn ook geliefd onder spelers en ook dat was te merken tijdens The Game Awards. Neil Newborn won namelijk Best Performance voor zijn rol als Astarion.

Baldur’s Gate 3 niet de enige grote winnaar bij The Game Awards

Hoewel Baldur’s Gate 3 de meeste categorieën heeft gewonnen, waren er ook nog andere grote winnaars. Zo heeft een andere favoriet, Alan Wake 2, prijzen in de wacht gesleept voor Best Game Direction, Best Art Direction en Best Narrative. Daarmee is het de op één na grootste winnaar.
Nintendo wist met maar liefst drie games een prijs binnen te halen, namelijk Tears of the Kingdom, Super Mario Bros. Wonder en Pikmin 4, voor Best Action/Adventure, Best Family Game en Best Sim/Strategy Game. Opvallend is dat Marvel’s Spider-Man 2 geen awards in de wacht heeft gesleept, terwijl de game in maar liefst zeven categorieën kans maakte. Je kunt The Game Awards hier terugkijken als je alle winnaars en aankondigingen zelf wil zien.