Baldur’s Gate 3 uitbreiding wordt lastig

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 13:30
baldurs gate 3f1603454349
Larian Studios is niet bezig met een uitbreiding voor Baldur’s Gate 3. De game is een groot succes, dus je zou misschien DLC verwachten. Maar voor deze game wordt het lastig om er één te maken.
Baldur’s Gate 3 is een game met vrijwel eindeloze mogelijkheden. De enorme hoeveelheden spelers die in de afgelopen dagen in de game zijn gedoken zijn dan ook waarschijnlijk lang niet klaar met alles dat er te beleven is. Maar succesvolle games, waaronder de voorgangers van Baldur’s Gate 3, krijgen vaak uitbreidingen, dus de vraag of de nieuwe game er ook één krijgt ligt voor de hand.
Maar Swen Vincke, het hoofd van Larian Studios, laat weten dat het niet heel waarschijnlijk is (via PC Gamer). Dat heeft alles te maken met de regels van Dungeons & Dragons, waar Baldur’s Gate 3 op gebaseerd is. Na level 12, de huidige level cap van de game, begint D&D namelijk krachten uit te delen die spelers een haast goddelijke macht geven.
Een uitbreiding van Baldur’s Gate 3 die spelers de kans geeft om hun personages verder te levelen zou daarom een heel andere aanpak moeten krijgen dan de game zoals hij nu is. Om dat goed te doen is veel meer ontwikkelingstijd nodig dan gebruikelijk is voor een uitbreiding, vertelt Swincke. Bovendien heeft Baldur’s Gate 3 zoveel mogelijke eindes, dat het moeilijk wordt om een DLC te maken die elke speler een logisch beginpunt kan geven.

Kunnen fans Baldur’s Gate 3 DLC maken?

Larian mag dan geen plannen hebben voor DLC, maar gepassioneerde fans willen het heft nog wel eens in eigen handen nemen wat betreft nieuwe content voor een game. Momenteel is er nog niet veel duidelijk over de mod tools die Baldur’s Gate 3 krijgt. Maar volgens Vincke wordt de ondersteuning voor mods aanzienlijk beter nadat de PS5-versie van de game, die op 6 september verschijnt, uit is.

Populair Nieuws