Deze muziekdocumentaire is onderweg naar Videoland

News
vrijdag, 18 augustus 2023 om 12:00
videolandf1665554834
Heb jij een videoland abonnement? Opgelet, want er komt een nieuwe documentaire aan die gaat over de Nederlandse band Kane. Het is weer eens wat anders, maar niet minder leuk!
Het is bijna tien jaar geleden sinds de Haagse rockband KANE de stekker eruit trok. Over de reden hield de band de lippen stijf op elkaar, tot nu toe. In een vierdelige documentaire op Videoland vertellen Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen voor het eerst wat erachter zat.
Woesthoff en Van Leeuwen blikken in de Videoland-documentaire KANE - A Story Recorded terug op hun muziekcarrière. Dit doen ze door middel van ruim honderd uur aan niet eerder vertoonde privé-opnames. ‘’Meer dan 25 jaar geleden startte het Kane-avontuur,’’ vertelt Van Leeuwen. ‘’Ik weet niet meer exact wát ons dreef, maar we besloten vanaf dag één echt alles te filmen onder het mom van ‘leuk voor later’. En later is nu.’’

Nooit eerder verteld verhaal

Daarnaast komen bekenden uit die tijd aan het woord, zoals oud-bandleden Cyril Directie en Martijn Bosman, radio-dj’s Rob Stenders en Giel Beelen en oud-TMF-dj’s Bridget Maasland en Daphne Bunskoek. ‘’Deze vierdelige documentaireserie is een bijzondere manier om met trots en verbazing achterom te kijken naar een soms bijna ongelooflijk avontuur vol passie, vuur, ups en downs,’’ aldus Woesthoff. ‘’Een verhaal dat nu voor het eerst van binnenuit verteld wordt.’’
KANE ontstond in 1998 in Den Haag nadat Van Leeuwen met zijn reggaeband ‘Er Was Eens’ optrad in een strandtent. Daar raakte hij aan de praat met Woesthoff, die de eigenaar van de tent was. Niet lang daarna werden de twee ontdekt door talentscout Henkjan Smits in café De Paap, waar ze onder de naam Citizen Kane optraden.
KANE - A Story Recorded verschijnt 25 september op Videoland.