Larian: “Koop Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition niet van scalpers”

News
woensdag, 22 november 2023 om 13:00
baldurs gate 3f1691076360
Baldur’s Gate 3 was een verrassend grote hit toen de game deze zomer verscheen. Binnenkort verschijnt er voor grote fans een Deluxe Edition. Waarschijnlijk zullen scalpers proberen daarmee aan de haal te gaan, maar Larian Studios laat weten dat je niet hoeft toe te geven aan scalpers.
Gamers hebben de laatste jaren erg veel last gehad van scalpers. De PS5 en Xbox Series X werden bijvoorbeeld opgekocht en voor woekerprijzen doorverkocht. Ook fysieke uitgaves en speciale edities van geliefde games zijn vaak doelwit van scalpers en het ligt in de lijn der verwachting dat ook de Deluxe Edition van Baldur’s Gate 3 voor opvallend hoge prijzen op eBay of Marktplaats terechtkomt.
Maar Michael Douse, director of publishing bij Larian Studios, laat weten dat je niet van scalpers hoeft te kopen. Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition is namelijk geen Limited Edition en zal dus ook na de eerste golf gewoon geleverd worden. Larian verwacht dat er voldoende voorraad is voor iedereen.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat scalpers niet gaan proberen om de game voor hogere prijzen door te verkopen. Begin dit jaar werd de fysieke uitgave van Metroid Prime Remastered bijvoorbeeld veel door scalpers opgekocht, terwijl dat ook geen limited edition is of was. Ook in het geval van Baldur’s Gate 3 worder er constant orders geleverd in golven.

Wat krijg je in de Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition?

De Deluxe Edition van Baldur’s Gate 3 heeft wat mooie goodies voor verzamelaars, namelijk een wereldkaart, de soundtrack op cd, een Mindflayer-poster en een aantal patches en stickers. De console-versies bieden de volledige game op discs (twee schijfjes voor de PS5-versie, drie voor Xbox Series X), terwijl de PC-versie een installatiedisc heeft, maar nog wel een download vereist.