No Man's Sky-ontwikkelaar komt met een nóg ambitieuzere game

News
vrijdag, 08 december 2023 om 13:00
light no firef1702031001
Hello Games heeft weer een flinke belofte gedaan. De ontwikkelaar van No Man’s Sky heeft namelijk een nieuwe titel aangekondigd tijdens de Game Awards, die misschien wel nóg ambitieuzer is dan de sci-fi game.
Toen No Man’s Sky voor het eerst werd aangekondigd, waren de verwachtingen torenhoog. Ontwikkelaar Hello Games beloofde immers enorm veel features en nieuwe dingen, die spelers nog nooit eerder hadden gezien in een game. Maar toen No Man’s Sky uiteindelijk uitkwam, bleek dat er maar weinig beloftes werden ingelost.
Sindsdien heeft de studio keihard aan de game gewerkt en ondertussen voldoet No Man’s Sky aan alle beloftes en nog veel meer. De ontwikkelaar heeft daarmee weer het vertrouwen van veel spelers gewonnen. En tijdens het maken van al die updates is Hello Games ondertussen ook nog eens bezig geweest met een andere titel, deze keer een fantasy game.
Dat heeft oprichter Sean Murray onthuld tijdens de Game Awards. Volgens Murray is het zogeheten Light No Fire iets ‘heel anders en iets dat misschien nog wel ambitieuzer is’.

“Voor No Man's Sky genereerden we een heel universum van schaars uitziende buitenaardse planeten en dat was niet eenvoudig, maar er is iets dat veel moeilijker is dat we wilden doen. Voor onze nieuwe game willen we een aarde creëren, iets dat gevarieerd is, een planeet die net zo gevarieerd is als een universum.”

Bergen beklimmen in Light No Fire

Murray stelt dat het doel is voor Hello Games om een wereld te maken die bovendien de grenzen van onze eigen aarde ontstijgt. Zo moet de speelwereld groter worden dan de planeet en echte bergen krijgen. Niet bergen die je in games ziet, maar bergen die kilometers hoog zijn, zelfs hoger dan Mount Everest. Als spelers die berg beklimmen, moeten ze ‘rivieren, ravijnen, continenten en oceanen zien’.
Light No Fire moet de eerste ‘echte open wereld’ bieden, zonder grenzen, waar alle spelers in los worden gelaten. Als spelers de game leuk vinden, dan zal de studio ‘het tien jaar later nog steeds blijven updaten’.