Avatar 2 komt mogelijk pas laat naar Disney+

News
woensdag, 08 februari 2023 om 10:00
avatar the way of waterf1673864010
Filmliefhebbers zijn er in de laatste jaren aan gewend geraakt dat films snel na release op streamingdiensten verschijnen. Nu Avatar ruim meer dan een maand in de bioscoop draait lijkt het dus aannemelijk dat hij binnenkort op Disney+ verschijnt. Maar het is goed mogelijk dat dat anders gaat lopen.
Tijdens de pandemie moesten bioscopen vaak sluiten, dus om toch kijkers te trekken voor films brachten studio’s ze vaak direct of heel kort na release naar streamingdiensten. Ook in het afgelopen jaar, waarin het een stuk beter ging wat betreft de mogelijkheid om naar de film te gaan, duurde het vaak niet lang voordat films bijvoorbeeld naar Disney+ kwamen. Met Marvel-projecten werd er bijvoorbeeld vaak 45 dagen aangehouden.
Maar daar begint verandering in te komen. We zagen het al met Black Panther: Wakanda Forever, toen die film pas na ruim 80 dagen naar Disney+ kwam. Avatar: The Way of Water lijkt dezelfde kant op te gaan.
Het lijkt alles te maken te hebben met het succes van de film. Avatar staat inmiddels in de top 5 van de best verdienende films ooit en tot voor kort stond hij wekenlang steevast aan de top van de box office. Sites als What’s on Disney Plus speculeren dan ook dat ook hier nog wel eens een wachttijd van 80 dagen of meer aangehouden kon worden.

Wanneer komt Avatar: The Way of Water naar Disney+?

Dat zou betekenen dat de film, die volgens de oude vuistregel al bijna op Disney+ zou moeten staan, op zijn vroegst pas in maart op de dienst staat. Daarmee zou hij een redelijk traditioneel gat tussen bioscooprelease en thuisrelease aanhouden. Maart en april waren vaak maanden waarin de grote films van december op dvd en blu-ray verschenen.