'Ferrari zet belangrijke stap richting Red Bull Racing'

News
woensdag, 08 februari 2023 om 9:30
ferrari gp hongarije 2022f1668068523
Nog een maandje geduld en dan gaat het racegeweld in de Formule 1 weer los. Het seizoen kan mogelijk weer lekker spannend worden, want naar verluidt heeft Ferrari een belangrijke stap gezet in de richting van Red Bull Racing.
Het is aan het begin van een nieuw tijdperk in de Formule 1 altijd weer de vraag die er aan de top begint. Vorig seizoen is duidelijk geworden dat Red Bull Racing the team to beat is, met een grote voorsprong op de concurrentie na de zomerstop. Ferrari was aan de start nog het sterkste team, maar kon niet op tegen de upgrades van Red Bull.
Volgens Formu1a.uno heeft Ferrari nu alleen met de aankomende SF-23 een belangrijke upgrade geïntroduceerd. Het Italiaanse team zou namelijk het gewicht van de chassis flink omlaag hebben gebracht met twee tot drie kilo. Daarmee komt Ferrari dichterbij het minimale gewicht en zou de bolide een tiende van een seconde sneller zijn.
Maar natuurlijk zit de concurrentie ook niet stil. Zo zou volgens de publicatie Mercedes ook het gat flink dichten en zal Red Bull Racing zelfs met een nog grotere upgrade kunnen komen. Het team van Max Verstappen zou besloten hebben om een aantal upgrades van vorig jaar uit te stellen, om die vervolgens met de nieuwe auto te introduceren.

Valentijnsdag is rood

Red Bull Racing heeft ondertussen al de RB19 uit de doeken gedaan, maar op het gebied van de livery waren er zoals verwacht geen verrassingen. Voor Ferrari moeten we geduld hebben tot volgende week, op Valentijnsdag om precies te zijn. 14 februari staat niet alleen in het teken van rood door alle hartjes, maar ook door de SF-23 die aan het grote publiek onthuld zal worden.