Geliefde indie game is bizar populair, makers meteen miljonair

News
woensdag, 08 februari 2023 om 10:30
dwarf fortressf1675846702
Dwarf Fortress is al jaren een cult classic, maar In december is de game officieel gelanceerd op Steam. De indie game is sindsdien bizar veel verkocht, veel meer dan de makers zelf hadden verwacht.
Sommige games bevinden zich jarenlang in de beta-fase, zodat spelers alvast met de game aan de slag kunnen en de ontwikkelaar ondertussen kan profiteren van veel feedback. Zo duurde het bijvoorbeeld jaren voordat Minecraft echt officieel werd gelanceerd, maar voor die tijd was het al één van de populairste games aller tijden.
Een andere game die zich in dat rijtje kan zetten is Dwarf Fortress. De publieke alpha voor de game verscheen in augustus 2006, ruim zestien jaar geleden. In december 2022 was het eindelijk tijd voor de officiële release van Dwarf Fortress op Steam en dat mag met recht een succes genoemd worden.
Kitfox Games, die de game uitgeeft op Steam, heeft namelijk de verkoopcijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat er in slechts twee maanden 606.342 exemplaren van Dwarf Fortress zijn verkocht. De verwachting was er ongeveer 160.000 exemplaren verkocht zouden worden in de eerste twee maanden, maar dat aantal was al behaald in de eerste 24 uur.

Dwarf Fortress-makers meteen miljonair

Het succes van Dwarf Fortress zorgt eindelijk voor een mooie payday voor Zach en Tarn Adams, die al jaren van hun leven in de game hebben gestopt. De titel is helemaal gemaakt door het tweetal, die nu 7 miljoen dollar op hun rekening krijgen gestort.
Met de release op Steam is Dwarf Fortress niet alleen officieel gelanceerd, spelers kunnen ook genieten van verbeterde graphics, een nieuwe UI en aanpassingen aan de controls. Daardoor is de cult classic een stuk toegankelijker geworden dan de alpha-versie en dat blijkt uit de verkoopcijfers en response van de spelers. Op Steam heeft Dwarf Fortress een approval rating van 95 procent.