Avatar: The Way of Water deelt flinke klap uit aan Marvel

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 21:30
avatar el sentido del agua estreno disney plusf1671117779
Avatar: The Way of Water is niet meer te stoppen en trapt weer een grote titel van de troon af en dit allemaal in de zesde week van de release. lees hieronder meer over de inhaalslag van Avatar: The Way of Water.
Het vervolg op Avatar van James Cameron staat nu op de vierde plek van de meest opbrengende film aller tijden en passeert Avengers: Infinity War. Avatar: The Way of Water heeft nu wereldwijd 2,054 miljard opgebracht. Infinity War had een al even indrukwekkend totaal van 2,052 miljard na de release in 2018.
Alleen avatar (2,92 miljard), Avengers: Endgame (2,79 miljard), Titanic (2,19 miljard) en Star Wars Episode Vll – The Force Awakens (2,07 miljard) staan hoger op de lijst. Avatar The Way of Water heeft ook meer verdiend dan Spider-Man: No Way Home (1,92 miljard), waardoor het de meest opbrengende film van het pandemische tijdperk is.
Internationaal heeft The Way of Water 1,5 miljard opgebracht, waarmee het de op drie na grootste film in de geschiedenis is. Aan de binnenlandse kassa heeft het 603 miljoen verdiend en staat het als nummer 13 allertijden. Het is nog maar de zesde film ooit gemaakt die wereldwijd de 2 miljard heeft ingehaald, en dat in de zesde week van de release.
Met name de prestatie van donderdag levert Cameron nu drie van de vijf best scorende films aller tijden op maar aan zijn films hangen ook hoge prijskaartjes. Bronnen zeggen dat Avatar: The Way of Water waarvoor de ontwikkeling van de nieuwe technologie nodig was om motion-capture-scenes onder water te maken 1.5 miljard moest verdienen om de break-even te draaien. Cameron hoopt van Avatar een franchise te maken met vijf films die een familieverhaal over meerder generaties zal vertellen. De filmmaker regisseerde niet alleen de nieuwste Avatar-film, hij schreef deze ook samen met Rick Jaffa en Amanda Silver.
The Way of Water dat zijn zevende week van release ingaat, heeft een goede kans om “Star Wars: The Force Awakens” te overtreffen in de hitlijsten.
In Avatar: The Way of Water spelen Sam Worthington, Zoe Saldaña, Kate Winslet, Stephen Lang en Sigourney Weaver. Het vervolg kreeg lovende kritieken en is genomineerd voor vier Oscars, waaronder die voor beste film.