‘Assassin’s Creed krijgt opvallende crossover’

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 14:00
assassins creed valhallaf1588240450
We zien in games geregeld crossovers. Fortnite is er op veel manieren koning in, maar ook andere titels komen vaak met een outfit of missie die duidelijk gebaseerd is op een heel andere franchise. Assassin’s Creed Valhalla lijkt mogelijk een opvallende crossover te gaan doen met Marvel.
Engeland in de tijd van de Vikingen stond niet bekend om zijn superhelden, maar toch lijkt het mogelijk dat we een crossover gaan krijgen met dat genre. Een dataminer heeft namelijk outfits ontdekt die verwijzen naar Iron Man en Thanos. Ubisoft heeft hier nog niets over aangekondigd.
De outfits lijken niet sprekend op de bekende Marvel-personages, maar de verwijzingen zijn duidelijk. De Iron Man-outfit heeft kleuren die doen denken aan het harnas van Tony Stark en een aanval die doet denken aan een laser uit een ARC reactor. Intussen heeft de Thanos-outfit een handschoen die wel erg lijkt op een Infinity Gauntlet.
Hoewel de crossover een beetje gek klinkt, is het niet de eerste keer dat een Assassin’s Creed-titel een wat aparte samenwerking aanging. Assassin’s Creed Origins kreeg laat in zijn levenscyclus bijvoorbeeld verschillende wapens uit de Final Fantasy-reeks. Die update was gratis.

Wanneer komen Marvel’s Iron Man en Thanos naar Valhalla?

Ubisoft heeft nog niets aangekondigd over een eventuele samenwerking met Marvel. Mogelijk horen we in september of er iets met deze outfits gedaan wordt. Op 10 september wordt namelijk een Assassin’s Creed Presentatie gehouden. Hier wordt ook de volgende Assassin’s Creed aangekondigd, waardoor we eindelijk duidelijkheid krijgen over de setting van die game.