Xbox Series S update verbetert performance

News
vrijdag, 05 augustus 2022 om 13:30
xbox series sf1604058701
De Xbox Series S is een mooi alternatief voor een duurder console. Toch kan het apparaat soms niet de performance bieden die je zou willen van je games. Met een nieuwe update gaat de kleine Xbox er een stukje op vooruit.
Met een nieuwe update voor ontwikkelaars is de Xbox Series S wat krachtiger geworden. Er is extra geheugen vrijgemaakt op de console, wat ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om een betere performance uit de console te halen. Het gaat om “honderden megabytes” aan geheugen.
De Xbox Series S belooft een next-gen ervaring op een budget, maar vaak schiet de console daar net in tekort. Juist het kleinere geheugen wordt vaak gezien als een belangrijke reden dat de console de Series X niet altijd kan bijhouden. Nu ontwikkelaars meer van het aanwezige geheugen kunnen gebruiken kan dat op grafisch gebied de nodige verbeteringen opleveren.

Worden alle games beter door de update?

De update zorgt er niet voor dat jouw Xbox in alle gevallen bestaande games beter kan draaien. In plaats daarvan kunnen ontwikkelaars handiger gebruik maken van de aanwezige hardware. Nieuwere games zullen waarschijnlijk beter gaan draaien, maar oudere games zullen mogelijk een update nodig hebben.
Microsoft komt geregeld met nieuwe updates en features voor de Xbox consoles. In de afgelopen weken is er bijvoorbeeld uitgebreide Discord-integratie toegevoegd. Ook is de opstart-animatie van de Series X en Series S met de helft ingekort, zodat je nog sneller kunt beginnen met gamen.

Populair Nieuws