Top 5 beste co-op games voor 4 spelers

Article
vrijdag, 05 augustus 2022 om 14:30
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Gamen in je eentje kan heerlijk zijn. Je kunt helemaal wegzinken in een spannend verhaal en urenlang magische werelden verkennen. Maar soms is het ook leuk om je plezier te delen met anderen. In deze special zetten we daarom de top 5 beste co-op games voor 4 spelers op een rijtje, zodat jij samen met je vrienden een nieuw avontuur in kunt duiken!

5. Fortnite

We trappen de lijst af met een titel die bij zowel doorgewinterde als beginnende gamers wel bekend is. Fortnite is een fenomeen binnen de industrie en verdient daarom zeker een plekje in deze lijst. Verreweg het populairste onderdeel van de game is natuurlijk de battle royale modus, waarin je als een squad van vier de strijd aangaat met 96 andere spelers in een steeds kleiner wordende arena.
Maar daar houdt het plezier niet op, want de game is door de jaren heen flink gegroeid. Zo zit er een Imposters modus in de game waar je net als Among Us op zoek moet naar de verraders binnen de groep. Of wat de denken van Fortnite Creative, waarin spelers zelf de meest gekke werelden en modi ontwerpen. Fortnite voorziet je van bulten plezier waar jij en je vrienden nog maanden van kunnen genieten.
deep rock galacticf1647879834

4. Deep Rock Galactic

De nummer vier in deze top 5 brengt je naar een andere wereld, ver weg van onze eigen planeet. Deep Rock Galactic stuurt jou en je vrienden de diepte in, op zoek naar kostbare grondstoffen. Als ijverige dwerg werk je keihard om je baas tevreden te houden, maar ook om de missie levend te voltooien.
De game is recent uit early access gerold en heeft een gloednieuwe update gekregen vol nieuwe content en wapens om mee te spelen. Deep Rock Galactic is een heerlijke game om ontspannen samen te spelen, maar ook voor spelers die een uitdaging zoeken zit je hier goed. De moeilijkheidsgraad schaalt prima mee, dus er is voor ieder wat wils.
monster hunter risef1609964578

3. Monster Hunter Rise

Jagen op mensen en zoeken naar grondstoffen is leuk, maar op zoek gaan naar grote monsters om deze vervolgens samen de baas te zijn blijft verreweg het vetst. Dat is precies wat je te wachten staat in Monster Hunter Rise. De game zit barstensvol met gigantische wezens waar je flink tegen kunt strijden.
Het vette is dat je dat in co-op met 4 spelers kunt spelen en dat maakt het een uitermate geschikte titel voor deze top 5. Wil je alles in de game ontdekken, dan ben je al snel meer dan 100 uur zoet. En met een nieuwe uitbreiding op komst, is dit hét moment om met Monster Hunter Rise te beginnen!
after the fall logof1647879994

2. After the Fall

De techniek gaat razendsnel en een van de nieuwere technieken die steeds meer omarmd wordt is VR. Een toffe titel voor dat platform is After the Fall. Deze game van Nederlandse makelij is dé co-op VR titel die de adrenaline door je lijf laat gieren. In de ruïnes van een overlopen Los Angeles moet je je staande te houden tegen hordes zombies. Bovendien is de stad helemaal bevroren, wat zorgt voor een hele vette setting om lood in te knallen.
De game bevat allerlei verschillende zombies die elk een andere manier vereisen om ze te verslaan. Gelukkig zit er een breed arsenaal aan wapens in de game verstopt om die strijd een beetje eerlijk te houden. In 4 speler co-op kun je optimaal samenwerken om weer een dag te overleven in deze post-apocalyptische wasteland. Met 4 speler co-op en hordes aan zombies is After the Fall dan ook te vergelijken met Left 4 Dead, alleen dan met VR!
tiny tinas wonderlands 2f1645549081

1. Tiny Tina's Wonderlands

Gearbox is als studio gigantisch geworden met de ondertussen welbekende Borderlands games. Die franchise zit vol met gestoorde individuen en een praktisch eindeloze stroom aan nieuwe wapens. De met loot gevulde first-person shooterreeks wordt nu aangevuld met een spin-off titel waarin Tiny Tina centraal staat. Deze kruisbestuiving van een Dungeons & Dragons en Borderlands belooft de welbekende gameplay voor te schotelen, maar met een gloednieuw sausje.
Misschien wel het beste nieuws: de gehele game is weer in 4 speler co-op te doorkruisen. Trommel dus maar wat vrienden op, want een explosiever avontuur dan dit schietgeweld met Tiny Tina ga je niet vinden. De shooter is heerlijk chaotisch, ziet er wederom uit alsof je door een stripboek loopt en de mensen die je tegenkomt zijn nog steeds knettergek. De ideale game dus om samen flink wat uren in de pompen en een waardige afsluiter van deze top 5 co-op games voor 4 spelers.