Assassin's Creed serie van Netflix zit zonder showrunner

News
woensdag, 04 januari 2023 om 10:30
assassins creed ezio collectionf1641988747
Netflix zet vol in op game-franchises, met series van verschillende games. Zo wordt er ook gewerkt aan een Assassin’s Creed serie, maar die show zit nu zonder showrunner.
Liefhebbers van games hebben de laatste tijd verschillende series voorbij zien komen die gebaseerd zijn op grote franchises. Zo is de streamingdienst gekomen met shows als Arcane, Castlevania, Cyberpunk Edgerunners en The Cuphead Show. Series die stuk voor stuk zijn gebaseerd op geliefde games. En daar houdt het bovendien niet bij op.
Netflix werkt momenteel namelijk aan nog veel meer game-gerelateerde shows, waaronder de Ubisoft-projecten Splinter Cell en Assassin’s Creed. Met name die laatste is belangrijk, aangezien het verreweg de grootste franchise is van Ubisoft. Maar het ziet er helaas niet goed uit voor de serie.
Vorig jaar werd namelijk duidelijk dat Jeb Stuart op zal treden als showrunner voor de serie. Stuart is eerder verantwoordelijk geweest voor Vikings Valhalla en was een schrijver voor Die Hard en The Fugitive. In gesprek met Collider wordt alleen duidelijk dat Stuart ‘niet langer betrokken’ is bij het project.

Waarom is de showrunner opgestapt?

Volgens Stuart heeft zijn vertrek te maken met de verhuizing van het project van Los Angeles naar Londen. Het nieuwe team zou de visie van Stuart moeten overnemen, in plaats van hun eigen serie ervan te maken. Volgens de voormalige showrunner is het ‘eerlijk’ dat het team nu hun eigen visie erop los kan laten en was het een ‘goed en gezamenlijk besluit voor beide kanten’.
Wie de taken van Stuart nu moet overnemen, dat is nog niet duidelijk. Het zal in ieder geval nog een tijdje duren voordat de Assassin’s Creed serie te zien zal zijn op Netflix.

Populair Nieuws