James Cameron gaat andere Avatar nadoen

News
woensdag, 04 januari 2023 om 10:00
avatar the way of waterf1700578024
“Alles veranderde toen de vuurnatie aanviel”, zo luidt de iconische openingsmonoloog van Avatar: The Last Airbender. Dat heeft op zich weinig te maken met de Avatar van James Cameron. Maar het lijkt erop dat de vergelijking in Avatar 3 niet meer zo gek is.
Avatar 3 heeft een jaar of 13 op zich laten wachten, maar dat moet als het goed is anders zijn met Avatar 3. Die film is zelfs al helemaal gedraaid en hetzelfde geldt voor delen van Avatar 4. Dat is deels gedaan om James Camerons grootste probleem met Stranger Things te voorkomen.
Dat de derde film al is opgenomen betekent ook dat het verhaal niet meer zoveel kan veranderen en James Cameron er dus het nodige over kan verklappen. Met het Franse 20 Minutes deelt hij een een interessant detail. Avatar 3 introduceert slechte Na’vi, in de vorm van een soort vuurstam.
Avatar 1 en 2 hebben een bosstam en een waterstam getoond die heel vreedzaam zijn. Maar in Avatar 3 wil Cameron laten zien dat niet alle Na’vi goed zijn en dat niet alle mensen slecht zijn. Die slechte Na’vi worden vertegenwoordigd door de vuurstam, die Cameron “Ash People” noemt.

"Avatar 3 wordt beter dan eerste twee"

Cameron doet ook nog een interessante uitspraak over Avatar, namelijk dat het de latere delen zijn die pas echt goed worden. De films die er nu zijn ziet de regisseur als een inleiding op het echte verhaal. Dat verhaal loopt als het aan Cameron ligt zeker door tot Avatar 5.