‘Assassin’s Creed Red heeft voor het eerst een echte Assassin’

News
woensdag, 08 november 2023 om 14:00
assassins creed codename redf1662967016
Assassin’s Creed zit boordevol echte geschiedenis. Je kunt dan ook allerlei historische figuren tegen het lijf lopen. Maar het speelbare personage van een Assassin’s Creed is nog nooit een persoon geweest die echt bestond. Naar verluidt gaat Assassin’s Creed Codename Red daar verandering in brengen.
Er is van alles in Assassin’s Creed dat ongeveer historisch juist is, maar de protagonist van de games is tot dusver altijd fictief geweest. Maar volgens Insider-Gaming is één van de protagonisten van Assassin’s Creed Red een historisch figuur. Je zou namelijk kunnen spelen als Yasuke, een man van Afrikaanse afkomst die samoerai werd.
Dat wil alleen niet zeggen dat zijn verhaal ook helemaal historisch juist is. Zijn levensloop zou zijn herschreven om beter in het verhaal van de game te passen. In de game zou hij de enige overlevende zijn van een aanval op een slavenschip, die gered werd en naar Japan werd gebracht.
Deze tragedie zou zijn bedacht om zijn verhaal enigszins parallel te maken aan een andere protagonist van de game. Je zou namelijk ook kunnen spelen als een vrouwelijke Assassin die uit is op wraak voor de dood van haar vader. In werkelijkheid was er geen grote tragische gebeurtenis op een slavenschip dat Yasuke vervoerde.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Codename Red?

Het is momenteel nog onduidelijk of het personage daat op Yasuke is gebaseerd uiteindelijk ook in de game Yasuke genoemd zal worden. Op die details zullen we nog even moeten wachten. Assassin’s Creed Codename Red verschijnt op zijn vroegst in 2024.