Blizzard-president klaagt dat spelers tegenwoordig 'geen geduld' hebben

News
woensdag, 08 november 2023 om 13:30
activision blizzard hqf1627465674
De laatste jaren zijn de games van Blizzard flink veranderd. Volgens president Mike Ybarra is dat onder andere omdat spelers tegenwoordig geen geduld meer hebben.
Momenteel is Blizzard met veel verschillende projecten bezig. Zo zijn er tijdens Blizzcon maar liefst drie nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft aangekondigd, gaat World of Warcraft Classic over op het volgende hoofdstuk, komt er een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone en voor Diablo 4 staat er ook nog lang content gepland.
Ondertussen is er ook geregeld kritiek op Blizzard. Zo zijn de games niet meer van dezelfde kwaliteit als vroeger of is er onvrede over updates of nieuwe content. Volgens Mike Ybarra is het tegenwoordig een lastige situatie voor Blizzard, vanwege de ‘wensen’ van de spelers. Dat laat de president weten in gesprek met The Verge.

“Spelers hebben geen geduld. Ze willen elke dag, elk uur nieuwe dingen. We proberen op die manier te reageren en tegelijkertijd de kwaliteit van Blizzard hoog te houden. Tegelijkertijd zijn er grote teams nodig om dat te kunnen leveren. Dus je moet op de juiste manier geld verdienen bij de spelers.”

Blizzard wil geen cash cows

Ybarra wil ook niet zomaar geld aftroggelen van spelers. De baas zegt altijd tegen zijn teams dat ‘wanneer iemand een dollar of dubbeltje bij Blizzard besteedt, dat ze daar een goed gevoel aan over moeten houden’. Dat gaat alleen nog niet altijd even goed bij het bedrijf.
Volgens Ybarra zijn ze bij Blizzard nog steeds op zoek naar de juiste balans om content uit te brengen. De president is daar alleen druk mee bezig de komende tijd, dus mogelijk zien spelers daar binnenkort verandering in komen.