‘Hoofdpersoon van volgende Assassin’s Creed gelekt’

News
maandag, 23 oktober 2023 om 11:00
assassins creed codename redf1662967016
Assassin’s Creed Mirage is net een paar weken uit, maar er lijkt alweer iets gelekt over de volgende game in de reeks. Het ziet er namelijk naar uit dat bekend is hoe de hoofdpersoon eruit ziet. Er is een afbeelding opgedoken via de LinkedIn-pagina van Assassin’s Creed-schrijver Pierre Boudreau.
Ubisoft is druk bezig met een verse lading Assassin’s Creed-games. De eerstvolgende moet Assassin’s Creed: Codename Red zijn, dat zich afspeelt in Japan. Daarvan lijkt nu de protagonist, of in ieder geval een belangrijk personage te zijn uitgelekt.
Op onder andere Reddit werd opgemerkt dat er op de LinkedIn van schrijver Pierre Boudreau een afbeelding is te zien van een vrouw die de klassieke Assassin-kap draagt. Zij heeft bovendien een Japans zwaard in handen, terwijl er in de grotendeels rode achtergrond nog een Pagoda is te zien. Alles wijst er dus op dat dit een personage is uit Codename Red, dat zich in Japan afspeelt.
Mogelijk is de naam van het personage ook al bekend. Assassin’s Creed-leaker j0nathan beweert dat ze Naoi heet en dat haar verhaal overeenkomsten heeft met dat van Bayek. Haar vader zou vermoord worden door een Assassin, waarna ze besluit shinobi (ninja) te worden.

Assassin’s Creed Codename Red één van vele nieuwe games

Naast Assassin’s Creed Codename Red zijn er nog veel meer games in ontwikkeling. Zo is er VR-titel Assassin’s Creed Nexus VR en de mobile game Assassin’s Creed Jade. Naast Codename Red is er ook Codename Hexe, dat zich naar verluidt afspeelt in Centraal Europa, rond de tijd van de heksenjachten.