VR gaming in Amsterdam doe je het liefst bij The Park Playground!

Article
woensdag, 03 mei 2023 om 16:00
the park playground nanoclash focusf1683191151
Wie op zoek is naar een gave VR-ervaring doet er goed aan onze hoofdstad te bezoeken. In Amsterdam zit namelijk één van de filialen van The Park Playground en dat is een ervaring waar je U tegen zegt. Wij leggen je uit hoe dit zit.
The Park Playground zit gevestigd in Amsterdam aan de Rigakade, een makkelijk te bereiken plek met de auto en waar je voor de deur (betaald) kan parkeren. Ook met het OV kun je er eenvoudig komen: via Amsterdam Centraal is het acht minuten in een bus zitten en twee minuten lopen. Een kind kan de was doen.
Als je bent aangekomen valt meteen de ruimte op. Aan de buitenkant verwacht je in een groot gebouw te komen en binnen wordt dit bevestigd. De ruimte is enorm! Bijna bekruipt je het volgende gevoel: hier wil ik niet zijn midden in de nacht. Liggen er zombies verstopt?

De keuze is reuze

Grapje natuurlijk, al schuilt er wel een kern van waarheid in. Want één van de ervaringen die je kan boeken is het zogeheten The Hallow VR, een spel waarin je als team zombies moet neerknallen. Al zijn er nog veel meer opties. En dan is het fijne aan The Park Playground: er zijn niet één of twee VR-spellen die je kunt spelen, maar het zijn er maar liefst zeven. Dat is flink veel. En dat aanbod wordt doorlopend vernieuwd.
Dit zijn alle mogelijkheden tot dusver: Mission Planet X (sci-fi), The Heist (escape room), De Mol (tv-programma), The Hallow (horror), Don’t Scream (escape room), Mask of the Pharoah (avontuur) en NanoClash Focus (battle). Je ziet het: er zijn VR experiences in allerlei formats én voor allerlei leeftijden. Er zitten zelfs opties bij voor kids.

NanoClash Focus is nieuw

De meest recente VR experience die geopend is, is de laatstgenoemde: NanoClash Focus. Het lijkt een VR-room die zijn inpspiratiebron heeft gehaald uit het succes van diverse arena games (denk aan Fortnite, PUBG en Warzone). Want in deze VR-ervaring sta je in, jawel, een arena! Dat is gaaf, want daarmee is dit een VR-experience die bedoeld is voor een grote groep!
NanoClash Focus kan namelijk gespeeld worden met maar liefst acht tot zestien spelers. Gaaf! Je betreedt met z’n allen een futuristische arena en daarna is teamwork het sleutelwoord. Zo was in een eerder persbericht al het volgende te lezen:

‘In de arena hangen twee platforms die de spelers besturen. De platforms kunnen door de spelers zelf worden bestuurd. Hierdoor beweegt het speelveld om elkaar heen, waardoor de aanvalshoek verandert en je je letterlijk in een live action speelfilm begeeft. De platforms gaan gedurende het spel langzaam naar beneden, maar wanneer een speler een vijand neerschiet, daalt zijn eigen platform met 1 meter extra. Het eerste platform dat de bodem van de arena bereikt, wint. Verspreid over de arena zijn power-ups die spelers kunnen oppikken door hun platform ernaartoe te bewegen. Deze power-ups geven de speler een speciale extra aanval.’
Niet verkeerd dus! Klinkt als een uitje voor al je klasgenoten of misschien wel collega’s.

Waarom The Park Playground?

En hoewel er diverse escape rooms en VR-ervaringen te boeken zijn in heel Nederland, kunnen we je The Park Playground van harte aanbevelen. Waarom? Enerzijds omdat de tijd voor je genomen wordt en je de ruimte krijgt om lekker samen te genieten. Anderzijds, en dat is een hele belangrijke reden: de techniek. The Park Playground serveert heerlijke VR-brillen op het hoofd met daarin de nieuwste techniek zodat de VR-ervaring maximaal benut wordt. Het is geen goedkope techniek en dat terwijl de entree wél goedkoop is. Een ticket voor NanoClash Focus koop je al vanaf 26,99 euro.

Waarom Amsterdam?

Last but nog least: je mag natuurlijk gewoon The Park Playground ergens anders in het land boeken. Maar de Amsterdam locatie is echt top en bovendien is het natuurlijk lekker om een actieve VR-experience te combineren met al die leuke restaurantjes en barretjes in Amsterdam. Lekker een dagje dus naar de hoofdstad om optimaal te genieten!
Dit artikel is in samenwerking met The Park Playground.