‘Apple Watch krijgt revolutionaire sensor’

News
donderdag, 23 februari 2023 om 10:30
apple watchf1584347146
Het in de gaten houden van de gezondheid is een belangrijke functie van smartwatches. Veel van deze apparaten zijn uitgerust met stapels sensoren, maar fabrikanten zoeken nog altijd naar nieuwe mogelijkheden. Zo zou Apple revolutionaire plannen hebben voor de Apple Watch.
Apple wil namelijk dat de Apple Watch het bloedsuiker van een drager kan meten, zonder dat daarvoor geprikt hoeft te worden. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen met diabetes veel makkelijker hun bloedsuikerspiegel controleren. Apple zou honderden mensen op de ontwikkeling van de sensor hebben zitten, meldt Bloomberg.
De bloedsuikersensor werkt door lasers met specifieke golflengtes op een gebied onder de huid te schijnen. Dat wordt teruggekaatst naar een sensor en op basis van wat er wel en niet teruggekaatst wordt kan de Apple Watch vervolgens bepalen wat de bloedsuikerspiegel van de drager is. Apple hoopt dat dit ook kan detecteren of mensen bezig zijn diabetes type 2 te ontwikkelen voor het te laat is.

Wanneer krijgt de Apple Watch een bloedsuikersensor?

Dit alles klinkt wellicht veelbelovend, maar verwacht niet dat de eerstvolgende Apple Watch je bloedsuiker kan meten. Apple werkt weliswaar al jaren aan de sensor, maar denkt pas sinds kort dat het uitvoerbaar is om de technologie in de Apple Watch te verwerken. Zelfs dat is nog toekomstmuziek, want momenteel is de sensor nog ongeveer zo groot als een iPhone en dus vele malen te groot om slechts één van vele sensoren in een Apple Watch te zijn.
Desondanks is het niet ondenkbaar dat de Apple Watch al snel voor medische doeleinden ingezet kan worden. Het gaat daarbij alleen niet om diabetes, maar om hartritmestoornissen. In Nederland wordt getest of deze vroeg gedetecteerd kunnen worden via de ECG-functie van de Apple Watch.

Populair Nieuws