‘Apple Watch Pro krijgt ander scherm en extra knop’

News
dinsdag, 06 september 2022 om 10:00
apple watch 1682821f1620117239
Er gaan al tijden geruchten dat Apple dit jaar een nieuwe optie gaat bieden in haar smartwatch-lijn. Naast de twee gebruikelijke modellen zou er een steviger model komen voor gebruik bij het sporten. Het lijkt erop dat dit model ook afwijkt qua scherm en een extra knop krijgt.
Het gebeurt vaker dat nieuwe details over een apparaat uitlekken via accessoires. Dat is nu ook gebeurd met de Apple Watch Pro. Er zijn verschillende foto’s opgedoken van hoesjes die gemaakt zouden zijn voor de Apple Watch Pro. Uit de vorm van deze hoesjes is af te leiden dat het scherm helemaal plat is, in plaats van dat het aan de randen afbuigt, zoals bij andere Apple Watches.
Ook zitten er extra gaten in de zijkant van het hoesje. Dat doet vermoeden dat er knoppen doorheen moeten komen. Schematische renders die zijn opgedoken door 91mobiles onthullen dat dat inderdaad het geval is: de Apple Watch Pro heeft een knop die eerdere Apple Watches niet hebben.
Volgens Mark Gurman, bekend Apple insider, is deze knop programmeerbaar. Gebruikers kunnen zelf bepalen wat de knop doet. Zo kan hij een specifieke app of workout opstarten zonder dat je met het touch screen van de watch in de weer hoeft.

Wanneer wordt de Apple Watch Pro onthuld?

Als de Apple Watch Pro bestaat wordt hij waarschijnlijk heel snel onthuld. Op 7 september is er een Apple Event, waarbij de Apple Watch Series 8 lijn verwacht wordt. Ook de iPhone 14 staat vrijwel zeker op het programma. Recente geruchten beweren ook dat Apple bij dit event de AirPods Pro 2 gaat onthullen.