‘Apple Watch gaat ingrijpend veranderen’

News
maandag, 03 april 2023 om 10:30
apple watch 1682821f1620117239
Hoewel er van veel Apple-apparaten jaarlijks een nieuw model uitkomt, is het zeker geen garantie dat er ook jaarlijks veel verbeteringen zijn. Sommige nieuwe iPhones of Apple Watches veranderen zelfs bijna niets. Maar dat zal dit jaar anders zijn, beweert Mark Gurman van Bloomberg.
Begin juni heeft Apple een paar grote dagen gepland. Op 5 juni begint namelijk de nieuwste editie van WWDC, waarbij er dit jaar ook een gloednieuw product wordt verwacht in de vorm van een Mixed Reality headset. Maar de focus van WWDC hoort op software te liggen en volgens Mark Gurman staat vooral die van de Apple Watch in de schijnwerpers.'
WatchOS 10 zou namelijk uit de doeken gedaan worden en flinke veranderingen met zich meebrengen. Met name de user interface zal heel anders zijn, al is niet duidelijk op wat voor manier precies. WatchOS krijgt een grote verandering omdat het de tiende versie is, maar ook omdat de hardware van de nieuwe Apple Watch van dit jaar niet zo heel veel anders zou zijn dan vorig jaar en Apple dus ergens anders redenen vandaan moet halen om de nieuwe versie te kopen.

Niet alleen watchOS 10 uit de doeken op WWDC

WWDC staat natuurlijk niet geheel in het teken van watchOS. Er worden ook nieuwe versies van onder aandere iOS, macOS en tvOS uit de doeken gedaan. Ontwikkelaars kunnen er dan in de zomer mee aan de slag, voordat ze in het najaar voor de consument beschikbaar worden gesteld.
Verder is het, zoals gezegd, de bedoeling dat er veel aandacht naar de nieuwe Mixed Reality headset gaat. Het is alleen de vraag hoe het gaat lopen met dat product. Intern zouden veel medewerkers van Apple vinden dat het niet klaar is om uitgebracht te worden en waarschijnlijk gaat floppen.