‘Apple volop bezig met foldable iPad’

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 16:30
Samsung is marktleider als het om foldables gaat, maar het bedrijf krijgt steeds meer concurrentie. Opvallend genoeg heeft Apple tot dusver nog geen opvouwbare apparaten op de markt gebracht. Maar de eerste foldable iPad zou volgens een rapport niet meer al te ver weg zijn.
Hoewel Apple nog geen foldables op de markt heeft gebracht, zijn er al jaren berichten dat het bedrijf deze technologie wel wil gaan gebruiken. Er lijkt nu enige tekening in te komen, zo beweert DigiTimes (via MacRumors). Bronnen uit de leveringsketen van Apple beweren namelijk dat de eerste foldable iPad volop in ontwikkeling is.
De opvouwbare iPad zou al tegen het einde van 2024 op een kleine schaal in productie gaan. Het apparaat zou dan rond die tijd of begin 2025 worden aangekondigd. Uiteraard moet er dan in de tussentijd geen grote horde op de weg komen.
Momenteel zou Apple zich vooral bezig houden met een manier om een zichtbare vouw in het scherm tegen te gaan. Er zou met Samsung en LG worden gewerkt om een een mechaniek te verzinnen waardoor het scherm niet te erg vouwt. Verder zoekt Apple een scharnier dat goedkoper is en dat makkelijker is om te massaproduceren.

Waarom is er geen foldable iPhone?

Apple zou heel bewust hebben gekozen om een opvouwbare iPad te maken vóór het zich waagt aan een foldable iPhone. Het aantal mensen dat een iPad gebruikt is relatief klein, vergeleken met de iPhone. Als er kinderziektes zijn met de technologie is het voor Apple veel minder schadelijk als het gaat om iPads dan om iPhones.