‘Apple werkt aan opvallende nieuwe iPad’

News
dinsdag, 18 oktober 2022 om 15:00
Er komt steeds meer belangstelling voor opvouwbare smart devices. Tot dusver is Samsung daarin marktleider, met maar weinig concurrentie. Dat gaat mogelijk veranderen, want er wordt beweerd dat Apple al vrij snel met een foldable iPad op de proppen komt.
Apple komt mogelijk in 2024 al met een opvouwbare iPad, zo beweren analisten van CCS Insight (via CNBC). Dat is een opvallende zet, aangezien de meeste bedrijven die foldables op de markt brengen beginnen met een smartphone. Maar volgens Ben Wood van CCS Insight zou een foldable iPhone een te groot risico zijn voor Apple.
Een opvouwbare iPhone zou namelijk heel duur moeten zijn om niet in het vaarwater te zitten van de gewone iPhones. Bovendien zouden technische mankementen met een opvouwbaar iPhone scherm zorgen voor heel veel negatieve reacties. Aangezien de iPhone tot de populairste Apple producten behoort, kan Apple dat soort negatieve publiciteit niet gebruiken.
Beweringen dat Apple werkt aan een opvouwbare iPad komen deels overeen met beweringen van Ross Young, een analist op het gebied van schermen. Volgen hem test Apple een opvouwbaar scherm van zo’n 20 inch, geschikt voor een iPad. Ross beweert alleen dat de foldable waarvoor dat scherm wordt gebruikt pas in 2026 of 2027 op de markt komt.

Toch ook een foldable iPhone op komst?

Dat Apple’s eerste foldable mogelijk een iPad wordt wil overigens niet zeggen dat er geen foldable iPhones gemaakt gaan worden. Sterker nog, volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo is Apple al technologie aan het testen die voor een opvouwbare iPhone gebruikt zal worden. Het gaat om een scherm dat aan de buitenkant van een telefoon zit zodat hij ook gebruikt kan worden als je het hoofdscherm niet meteen wil openvouwen.