Call of Duty krijgt voortaan geen exclusieve skins en content meer

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 16:00
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
Microsoft is sinds vorige week officieel eigenaar van Activision Blizzard en daarmee Call of Duty. Volgens Phil Spencer betekent dat het einde voor exclusieve skins en content voor de populaire reeks.
Microsoft heeft er lang voor moeten strijden, maar de tech- en gamegigant is nu officieel eigenaar van een hoop grote franchises, waaronder Call of Duty. De reeks was zo’n grote spil in de overname, dat Sony er alles aan deed om de deal te blokkeren. Om de verschillende waakhonden ervan te overtuigen dat de overname niet voor een monopoliepositie zou zorgen, heeft Microsoft meerdere contracten gesloten met partijen voor Call of Duty.
Zo zullen in de toekomst de Call of Duty games ook naar de Nintendo consoles komen, blijven op PlayStation verschijnen en worden ze beschikbaar gemaakt voor Nvidia GeForce Now. De games worden ook volledig gelijkwaardig, iets dat Phil Spencer nu opnieuw heeft bevestigd in de officiële Xbox podcast.

“Voor Call of Duty-spelers op PlayStation en in de toekomst op Nintendo wil ik dat jullie je 100 procent onderdeel voelen van de community. Ik wil niet dat je het gevoel hebt dat je content mist, skins mist, timing mist... dat is niet het doel. Het doel is 100 procent gelijkwaardigheid op alle platforms, voor zover dat mogelijk is voor lancering en content.”

Technisch geen gelijkheid

De kanttekening ‘voor zover dat mogelijk’ is, plaatst Spencer erbij met het oog op de nieuwe platformen voor de Call of Duty games. Volgens de Xbox-topman wordt het namelijk lastig om dezelfde resolutie en framerate voor elkaar te krijgen op de consoles van Nintendo in vergelijking met Xbox, PlayStation en PC.
Volgens Spencer is het ook niet het doel om spelers een Xbox te laten aanschaffen. Xbox heeft ‘aan de andere kant’ gestaan in het verleden en weet daarom dat het niet de community helpt om content of skins af te bakenen voor een gedeelte van de spelers.