Update - Gaat Verstappen weg bij Red Bull Racing?

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 17:00
christian horner helmut marko gp nederland 2023f1694170001
Er gaan plotseling geruchten dat er een machtsstrijd gaande is bij Red Bull Racing. Sommigen zouden daarbij uit zijn op het ontslag van Helmut Marko, maar de adviseur blijft naar eigen zeggen gewoon zitten.

Update - Verstappen ook weg bij vertrek Marko?

Het lijkt er steeds meer op dat er een machtsstrijd gaande is bij Red Bull Racing. Ook het doorgaans goed ingelichte Auto Bild meldt nu dat Horner bezig is met een coup om meer macht te krijgen bij het team. Dat niet alleen, Max Verstappen zou namelijk op zijn strepen zijn gaan staan. Als Red Bull besluit om Helmut Marko te ontslaan, dan zal Verstappen naar verluidt ook vertrekken bij het team.
Origineel bericht:
Al sinds de oprichting in 1984 werden de teugels bij Red Bull strak vastgehouden door Dietrich Mateschitz. Hoewel het bedrijf voor de helft in handen is van de Thaise familie die verantwoordelijk is voor de energiedrank, werd de dagelijkse gang van zaken beheerd door de Oostenrijker.
Vorig jaar is Mateschitz alleen overleden en volgens O Globo, een groot televisiestation in Latijns-Amerika, is er daardoor nu een machtsstrijd gaande binnen de gelederen van Red Bull Racing en het moederbedrijf. Zo zou het bestuur deze week stemmen over het ontslag van adviseur Helmut Marko, die voorheen de rechterhand van Mateschitz was. Dat ontslag zou aangestuurd zijn door teambaas Christian Horner.
In een interview met het Oostenrijkse OE24 laat Marko weten dat zijn ontslag niet aan de orde is bij het bedrijf of het team.

“Deze week is er geen bijeenkomst. Ik heb een contract tot eind volgend jaar. Wanneer en hoe ik stop, wanneer het voorbij is, bepaal ik en niet bijvoorbeeld meneer Horner.”

Geen ontkenning van de machtsstrijd

Opvallend genoeg ontkent Marko niet alle geruchten die spelen. Zo stelt de adviseur dat ‘alles anders’ is sinds het overlijden van Mateschitz en dat ‘mensen hun macht proberen te herdefiniëren’.
Volgens O Globo zou Marko gesteund worden door Max Verstappen in het conflict. Die gedachte vindt de Oostenrijker ‘heel geruststellend’. “Er is nog zoiets als loyaliteit en waardering. Sinds ons eerste gesprek toen Max 15 was, is er een bijzondere band tussen ons ontstaan.”
Dit artikel is bijgewerkt op 18 oktober 2023.

Populair Nieuws