Apple stopt met geliefd product

News
woensdag, 11 mei 2022 om 11:30
ipod touch review is de muziekspeler terug van weggeweest 152335 1
We zijn van Apple gewend dat het bedrijf al haar producten eens in de zoveel tijd updatet om aan nieuwe wensen van de consument te voldoen. Maar het bedrijf heeft aangekondigd te stoppen met een ooit zeer belangrijk product. De iPod zal namelijk niet meer gemaakt worden.
De iPod werd in 2001 geïntroduceerd en was een belangrijke vooruitgang voor draagbare muziekspelers. Er waren natuurlijk al lang mp3-spelers, maar de iPod had een lange batterijduur en een voor die tijd erg groot geheugen. Apple bleef het concept verder ontwikkelen en kwam in 2019 nog met de zevende generatie van de iPod Touch.
Maar nu ziet Apple geen reden meer om nog iPods te blijven maken. Alle functies die de muziekspelers hebben zijn terug te vinden in bijvoorbeeld de iPhone en Apple Watch. Uiteraard bieden gelijkwaardige producten van concurrenten ook de mogelijkheid om onderweg muziek te luisteren.
Buiten deze andere hardware blijft Apple zich ook via Apple Music bezighouden met muziek. Wie écht nog een iPod wil kan er zolang de voorraad strekt nog één kopen. Je mist er alleen weinig aan als je hem laat liggen: wij merkten in onze review van de laatste iPod ook al dat alle functionaliteit terug was te vinden in de iPhone.

Een betere iPod in de iPhone 14?

Het lijkt erop dat de iPhone 14 de volgende ‘muziekspeler’ van Apple wordt. Deze smartphone wordt waarschijnlijk ergens in september onthuld, maar er zijn al de nodige geruchten over het apparaat. Voor de muziek hoef je in ieder geval niet te gaan voor het Pro-model, wat dat schijnt alleen in de camera af te wijken van de gewone iPhone 14.