De 5 beste series op Apple TV+: van Marvel-held tot humor!

Article
woensdag, 11 mei 2022 om 11:00
defending jacob photo 010101f1643234671
Door de vele streaming diensten die allemaal een verschillend aanbod hebben, kan het soms lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. Ondanks dat Apple TV+ minder populair is dan zijn concurrenten heeft het toch een erg goed aanbod. Daarom worden hier de vijf beste kijktips op Apple TV+ even op een rijtje gezet.

Defending Jacob

Nadat Chris Evans zijn Captain America schild in de MCU heeft doorgegeven, neemt hij de rol van Andy Barber in de Apple TV+ drama serie Defending Jacob op zich. Defending Jacob is gebaseerd op een boek van William Landay. De serie gaat over de 14-jarige Jacob Barber die verdacht wordt van de moord op zijn klasgenoot. Al het bewijs wijst erop dat Jacob het ook echt gedaan heeft. De vader van Jacob, de assistent van de officier van justitie, Andy Barber komt hierdoor in een conflict met zichzelf. Hij wil zijn zoon verdedigen en beschermen, maar is ook niet helemaal zeker van de onschuld van zijn zoon.
Defending Jacob is een hele spannende drama serie met een geweldige cast. Als je graag meegesleurd wilt worden in een intens verhaal, of Chris Evans nog een keer wilt bewonderen is Defending Jacob zeker een must see.
the afterparty 1f1643234317

The Afterparty

The Afterparty is ontwikkeld door het team achter comedy sensatie 21 Jump Street en is de nieuwste serie op Apple TV+. Wanneer een middelbare schoolreünie helemaal uit de hand loopt en er blijkt dat iemand vermoord is, moet detective Danner, gespeeld door Tiffanny Haddish uitzoeken wie het gedaan heeft. The Afterparty is een murder mystery gemengd met comedy elementen en heeft hierdoor spannende en grappige kanten.
Als je dus in bent voor een potje Cluedo, maar daarbij ook een beetje wilt lachen met een cast vol comedy iconen, is The Afterparty op Apple TV+ zeker een aanrader.

Foundation

Foundation is de volgende op het lijstje voor de beste kijktips op Apple TV+. Dit is een serie gebaseerd op de boeken van de hooggeprezen schrijver Isaac Asimov. Foundation is de definitie van een sciencefiction serie en speelt zich dus ook af in een verre toekomst. Het verhaal gaat over een wiskundige, Hari Seldon die een theorie heeft ontdekt waardoor hij de toekomst van de samenleving kan voorspellen. Door zijn theorie komt hij erachter dat de samenleving op het punt staat om in elkaar te storten en dit 30.000 jaar chaos zal veroorzaken. Seldon denkt dat hij deze 30.000 jaar kan verkorten naar op zijn minst 1.000 jaar en richt hierom de Foundation op om hem hierbij te helpen. Alleen zijn er mensen met een grote invloed in de maatschappij, die er alles aandoen om de Foundations tegen te werken.
Ondanks dat de serie best ingewikkeld kan zijn en je zeker al je aandacht erbij moet houden wanneer je het kijkt, is het toch een serie van kwaliteit. Foundation is heel goed geschreven, zit erg slim in elkaar en je kijkt je ogen uit bij hoe mooi de wereld er wel niet uitziet. Het is zeker een aanrader voor alle sciencefiction fans onder ons.

Swagger

Elke basketballer droomt ervan om het naar de NBA te schoppen. Zo ook Jace Carson, de hoofdpersoon van Swagger. Jace is een jongen van 14, maar heeft al heel erg veel talent voor basketbal. Hij is de beste speler van zijn regio en droomt ervan om in de NBA te kunnen spelen. Ondanks dat hij zoveel potentie heeft, is er heel veel drama in zijn leven. Zo ervaart hij druk vanuit zijn coach en omgeving, maar daarbij is hij ook nog eens een tiener. Toch doet hij er alles aan om zijn team naar de overwinning te brengen.
Swagger haalt veel inspiratie uit de jonge jaren van NBA All-Star Kevin Durant, die overigens ook een executive producer voor de serie is. Als je van basketbal of van sport in het algemeen houdt is Swagger een Apple TV+ serie die je zeker moet kijken.

Ted Lasso

Je kan niet over Apple TV+ praten zonder Ted Lasso te benoemen. Ted Lasso is namelijk verreweg de populairste serie op de streamingdienst en heeft daarbij ook nog eens een paar Emmys gewonnen. De serie gaat over een college american football coach genaamd, Ted Lasso. Wanneer Rebecca Welton, baas van een Premier League voetbalteam wraak wil nemen op haar ex-man, neemt ze Ted Lasso aan die geen enkel benul van de sport heeft. Ondanks dat het team erg worstelt en daardoor gedemotiveerd is, blijft Ted Lasso optimistisch en vrolijk wat zorgt voor komische situaties.
Wanneer je Ted Lasso kijkt word je net zo optimistisch als de hoofdpersoon en de serie in het geheel brengt je gewoon in een goed humeur. Als abonnee van Apple TV+ moet je Ted Lasso dus op zijn minst een kans geven.
ted lasso 1f1643235057

Populair Nieuws