iPhone 14 Pro stelt enorm teleur volgens gelekte specs

News
dinsdag, 10 mei 2022 om 13:00
iphone 12 screensf1602610164
Op Twitter zijn de specificaties van de iPhone 14 Pro gelekt door Shadow_Leak die wel vaker specificaties lekt. In het lek staan zeker wat opvallende dingen, maar wat er uit springt is de camera. Die lijkt de grootste verbetering te krijgen, terwijl ook de prijzen omhoog lijken te gaan.
De camera gaat van 12 megapixel naar 48 megapixel, terwijl er ook nog twee andere 12 megapixel lenzen in de telefoon zitten. Dit is dan ook de grootste upgrade voor de telefoon en waarschijnlijk de reden voor de stijging in de prijs. De 6GB+128GB editie wordt namelijk 1099 dollar volgens het lek, waarmee de prijs zo'n 10 procent stijgt.
De rest van de specificaties lijken overigens niet dezelfde liefde te krijgen. Daar zijn weinig grote upgrades te vinden, wat nu al voor teleurstelling zorgt. Check de gelekte specs hieronder zelf.

iPhone 14 Pro specs lijken veel op de voorganger

De upgrade van de iPhone 13 naar de iPhone 14 lijkt buiten de camera om niet heel aantrekkelijk. Dat komt omdat veel van de specificaties het zelfde blijven of minimaal worden verbeterd. Zo zou er in de iPhone 14 Pro een A16 bionic-chip zitten, maar geruchten zeggen dat dit gewoon de A15 chip van de iPhone 13 zijn in een nieuw jasje.
Apple zou dit doen, zodat ze de telefoon niet nog duurder hoeven te maken. Dat zegt Kuo een TF International Securities analist op Twitter. Daarnaast zou er 6GB aan werkgeheugen zijn, net als in de eerdere edities van de iPhone.
Het scherm lijkt ook niet veel verbeterd op zijn nieuwe pil vormige notch na. De telefoon zou een 6,06” 120 Hz OLED-scherm krijgen met een pixeldichtheid van 460 en een resolutie van 2532 x 1170. Als die getallen je bekend voor komen, dan heb je waarschijnlijk een iPhone 13 Pro gehad, want dit zijn specificaties die daar erg veel op lijken.