'Sport-versie van de Apple Watch krijgt sterke metalen behuizing'

News
donderdag, 07 juli 2022 om 13:30
Naar verluidt werkt Apple niet alleen aan de Apple Watch Series 8, maar ook een speciale sport-versie. Deze smartwatch voor extreme sports krijgt mogelijk een sterke metalen behuizing en een andere fysieke features.
Smartwatches worden steeds populairder en als je naar de polsen kijkt van mensen op straat, zie je steeds vaker een Apple Watch of andere populaire smartwatches hangen. De apparaten worden ook veel gebruikt door sporters, omdat je in de gym of tijdens het hardlopen makkelijk je muziek kan aanpassen, je hartslag kan bekijken en je ritme kan monitoren.
Een smartwatch kan alleen wel gevoelig zijn voor schade als je iets extremere sporten uitvoert. Naar verluidt werkt Apple dan ook aan een speciale sport-versie van de Apple Watch. Volgens Mark Gurman van Bloomberg zal de editie nu een 'sterkere metalen behuizing krijgen dan aluminium'. Eerder claimde Gurman nog dat de speciale versie een rubberen behuizing zou krijgen.
Daarnaast zal de smartwatch ook een scherm gaan krijgen die 'meer barst-resistent is' en een iets groter display. De Apple Watch zou namelijk zeven procent meer oppervlakte krijgen dan de normale versie van de smartwatch, zodat je de informatie op het scherm makkelijker in één oogopslag kan zien. Voor al die extra fysieke features zal je naar verluidt alleen wel flink moeten betalen. Volgens Gurman krijgt de sport-versie van de Apple Watch namelijk een prijskaartje van meer dan 699 dollar.

Nieuwe features voor de Apple Watch Series 8

Natuurlijk werkt Apple ook door aan de nieuwe Apple Watch die later dit jaar moet verschijnen. Volgens de laatste berichten zal de Apple Watch Series 8 uitgerust worden met een thermometer. Dat klinkt opmerkelijk, maar met de nieuwe sensor zou het horloge kunnen opmerken of je koorts hebt en voor vrouwen is het handig om de vruchtbaarheid en menstruatiecyclus bij te houden.