Apple repareert gratis Apple Watch

News
dinsdag, 16 februari 2021 om 14:30
apple watch 1682821f1620117239
Apple en haar producten kunnen soms nogal problematisch zijn als het aankomt op een reparatie. De Apple Watch is al helemaal de koning hierin. De piepkleine moederboorden en chips, samen met het schroefloze design, maken het een hardnekkig stukje technologie om te openen. Door een fout in de software zijn sommige horloges niet meer op te laden, en de enige die het gratis kan repareren is Apple.
Apple en accu's; vaak gaat het wel goed, andere keren wat minder. In een vorige versie van WatchOS zat een fout die ervoor zorgde dat de Apple Watch niet meer kon opladen. Sommige mensen hebben er last van gehad, maar gelukkig de meerderheid niet.
De fout kwam voor doordat de software ervoor zorgde dat de Watch niet meer opgeladen kon worden na Batterij Besparende modus in te gaan. De modellen die door de fout problemen kunnen hebben zijn de Apple Watch Series 5 en de SE. Verder zouden de anderen modellen dit probleem niet hebben.
apple watch 5 release getoond tijdens apple event 154466f1615380689

Zo maakt Apple gratis je Apple Watch

Mensen die niet waren getroffen door de fout, zullen er ook geen last meer van kunnen krijgen. Met de nieuwste WatchOS die gisteren is uitgebracht, is de fout uit de software gehaald en kan dus niet meer terug keren. Voor de mensen die wél zijn belemmerd door de fout, probeer eerst je Watch voor minimaal 30 minuten op te laden, als er dan nog niets gebeurd kan je contact opnemen met de Apple Support.
Mocht het nou echt gaan om de software fout en kan jij er niet zoveel aan veranderen, dan repareert Apple het horloge op hun kosten. Of het alleen om reparaties gaat of ook om vervanging van de Watch is niet duidelijk, maar het is in elk geval mooi om te zien dat als er iets fout gaat, Apple ook werkelijk probeert het probleem op te lossen.