Top 10 beste series op Disney+

Article
dinsdag, 16 februari 2021 om 14:00
mandalorianf1631628670
Er staan flink wat titels op Disney+. Dit zijn de beste Disney+ series die te verkrijgen zijn op de streamingdienst. Alhoewel de dienst toch wat kritiek heeft moeten slikken door een gebrek aan nieuwe content, staan er wel pareltjes onder de content die de streamingdienst op het moment wel aanbiedt. Hier nemen wij die content eens onder de loep.
Het gaat hier allemaal om series die de revue van Disney+ passeren. Disney+ kent veel series en films die uren aan vermaak bieden, maar de meeste series zijn niet specifiek voor de dienst zelf geproduceerd. Toch is dat voor deze lijst geen reden om de serie niet in deze top tien beste Disney+ series te voegen. Wel tellen exclusieve series wat zwaarder mee dan series die op andere platformen ook bekeken worden.

10. Marvels Hero Project

We starten deze special met de beste Disney+ series met Marvels Hero Project. In deze serie kijken we of je ook een superheld kunt zijn zonder in het bezit te zijn van superkrachten. Deze serie gaat over de helden die onze echte wereld redden. Juist door goede daden te verrichten. Daarbij ligt de focus op bijzondere dingen die ze doen.
Daarnaast worden ze niet alleen held in hun eigen aflevering, maar ook in een stripboek dat door Disney wordt gepubliceerd en gratis te lezen is via de website van Marvel. Hierdoor is dit een serie waarbij je niet alleen de aflevering kunt zien, maar ook na de afleveringen nog even op de bank kunt blijven hangen met een goede comic in de handen.

9. The Imagineering Story

Ook The Imagineering Story schopt het tot één van de beste Disney+ series. Dit komt voornamelijk door de flinke dosis magie waarmee deze serie gepaard gaat. Het gaat hier om een documentaire waarin we de rijke geschiedenis van de Disney themaparken en attracties terug zien komen.
Deze serie is gaaf voor iedereen die wil weten wat voor magie er achter zijn favoriete attractie in Disneyland schuilt. Dit gebeurt met maar liefst zes afleveringen van een uur lang magie. Na het zien van de serie zou je bijna direct kaarten voor Disneyland bestellen.

8. Diary of a Future President

Ook Diary of a Future President heeft een plekje veroverd tussen de lijst met beste Disney+ series. In de serie volgen we de 12-jarige Elena. Dit is een Cubaans-Amerikaans meisje dat de middelbare school moet overleven. Ondertussen maakt ze zich volop klaar voor haar toekomst, waarin ze dus de president van Amerika gaat worden.
Hoe die weg naar dat succes verloopt, dat zien we deels in de serie. Via haar dagboek vertelt ze over haar jonge jaren en de maffe verhalen die ze toen beleefde. In de serie zijn familie, vrienden en liefde belangrijke terugkerende thema's. Diary of a Future President is prima en makkelijk vermaak om zo op een vrije dag op te zetten. Zeker nu heel de serie online staat.

7. The World According to Jeff Goldblum

De zevende plek gaat naar The World According to Jeff Goldblum. Deze realityserie is als het ware een documentaire over de onderwerpen die de exentrieke Jeff Goldblum nader aan het hart staan. Waar het de ene week over ijs gaat, is de andere aflevering ineens over sneakers. De bijzondere manier waarop hij het programma presenteert en toch interessante feitjes voor de camera tovert, zijn niet alleen heel interessant maar ook nog eens erg grappig.
The World According to Jeff Goldblum is wat dat betreft ook een serie om eens in de zoveel tijd op te zetten. Met twaalf afleveringen van ieder dertig minuten heb je ook niet het gevoel alsof je naar een langdradige serie zit te kijken die niets nieuws te melden heeft. Voor de gamers onder ons zal aflevering zes het beste zijn om even te proeven van Goldblums smaak, want die draait volledig om gaming.

6. Short Circuit

Ook is er een best wel goede serie aan Disney+ shortfilms verschenen. Al die mini films vormen samen een serie. De serie heeft onderling weinig samenhang en elke short heeft een eigen stijl en verhaal. De samenhang zit hem voornamelijk in dat dit projecten zijn waarbij creatieve nieuwe dingen worden geprobeerd.
De serie is gemaakt door mensen die door Disney de kans kregen om hun ei kwijt te kunnen. Ze mochten elk willekeurig verhaal vertellen in een experimenteel, innovatief programma. Uiteindelijk levert dit toch best wel wat nieuwe toffe verhalen op. Deze zijn gaaf om even op een vrij moment te bekijken. De meeste shorts zijn maar zo'n zes minuten.

5. Vorkie Stelt een Vraag

Als je op zoek bent naar een lekker simpele serie, dan is Vorkie Stelt een Vraag echt iets voor jou. Dit is ook tot dusver één van de beste Disney+ series die is uitgegeven. Voornamelijk voor de Pixar en Toy Story-fans is het een waar feest om deze miniserie op te zetten. De serie bestaat uit korte afleveringen waarin Vorkie, je raad het al, een vraag stelt.
De afleveringen zitten barstensvol humor. Wees voorbereid op een heleboel buikpijn van het lachen. Vorkie neemt verschillende thema's onder de loep en weet deze op een humoristische manier te brengen. Uiteindelijk leer je soms zelfs ook nog iets van de serie.

4. High School Musical: The Musical: The Series

High School Musical was een hit toen de films verschenen. Nu bracht Disney+ nieuw leven in de serie door een musical serie te presenteren waarbij mensen de musical in een musical serie spelen. Musicalception! Uiteindelijk is het best een leuke serie geworden waar de nodige nieuwe muziek wordt geïntroduceerd. Voor de fans keert veel oude muziek terug.
De serie focust zich heel veel op hoe tieners met hun eigen liefdesproblemen worstelen, terwijl ze de rollen van de al net zo met gevoelens worstelende High School musical karakters op zich nemen. Uiteindelijk volg je een groep vrienden die steeds hechter wordt en de nodige tegenslagen en obstakels op theater- en liefdesgebied moet overwinnen.
Voor de echte fans is er ook een Sing Along-versie. Tijd om mee te zingen! Ondertussen is het wachten op het volgende seizoen, want er wordt al hard door Disney nagedacht over de vervolgstap op High School Musical: The Musical The Series.
darth maul clone wars

3. Star Wars: The Clone Wars

Star Wars The Clone Wars kreeg in 2020 een uitstekend laatste seizoen dat er met recht voor heeft gezorgd dat de serie in de top 3 eindigt als het aankomt op de beste Disney+ series. De animatieserie oogt duidelijk mooier dan voorgaande seizoenen en weet met impactvolle verhaallijnen de perfecte toon te raken. Hoewel de eerste twee arcs nog wat te wenzen overlieten, zijn het de laatste verhaallijnen die de serie naar nieuwe hoogtes brachten.
Personages als Ahsoka, Darth Maul, Anikan Skywalker en vele anderen worden wederom nauw onder de loep genomen en haken nog veel meer in op de derde prequel-film. Hierdoor voelen de gebeurtenissen uit dit laatste seizoen nog vele malen belangrijker aan dan eerdere seizoenen. Tel daarbij een vrijwel perfecte finale op die Revenge of the Sith zelfs enigszins van eerherstel voorziet en je hebt een serie die absoluut door iedere Star Wars fan gezien moet worden.
wandavision 1f1613380110

2. WandaVision

Het zilver in deze lijst met beste Disney+ series gaat naar WandaVision, de eerste Marvelserie op de streamingdienst. Met wekelijkse afleveringen wordt het sitcom format dat we al tientalle jaren kennen compleet op z'n kop gezet. Hoewel de eerste twee afleveringen wat moeilijk zijn om in te komen, is de serie vanaf aflevering drie op volle toeren aan het draaien en laat die je eigenlijk niet meer los.
Wekelijks worden wendingen voorgeschoteld die hoofden laten duizelen terwijl de serie zelf ook nog eens genoeg tot de verbeelding overlaat. De serie speelt zich direct na Avengers Endgame af en gaat over Wanda en Vision die een rustig leventje beproeven, maar al snel blijkt dat er veel meer aan de hand is. De mysterieuze setting doet dan fans dan ook wekelijks watertanden naar meer.

1. The Mandalorian

Last but not least bespreken we nog even de populaire Star Wars serie The Mandalorian. Uiteraard kan deze titel niet ontbreken aan de lijst met beste Disney+ series. Al helemaal wanneer je een Star Wars fan bent, moet je deze serie hebben gezien!
The Mandalorian neemt je meer naar een wereld vijf jaar na de Return of the Jedi. Een eenzame premiejager is op een missie om een doelwit op te sporen. Al snel blijkt dit Baby Yoda te zijn. Mede dankzij Baby Yoda is de serie The Mandalorian erg populair geworden. Natuurlijk is de serie ook zo gewild omdat het je meer van het Star Wars universum geeft.
Wat de serie pas echt naar het volgende niveau tilde was het uitstekende tweede seizoen. Hierin werd het tempo flink opgevoerd qua verhaallijn en werden tal van nieuwe personages geïntroduceerd die fans van de animatieseries al langer kenden. Tel daar ook nog eens fenomenale actie bij op en je hebt de beste Disney+ serie gevonden!
10 beste disney actie series op disney nederland knokken met dit aanbod 154626 3f1592809734

De beste Disney+ series op een rij

Benieuwd hoe de lijst is veranderd? Check hieronder de updates die we hebben gemaakt:
  • 16/02/2021 - WandaVision toegevoegd op plek 2, Into the Unknown: Making Frozen 2 van de lijst verstoten
  • 16/02/2021 - The Mandalorian aangevuld met seizoen 2,
  • 16/02/2021 - Star Wars: The Clone Wars toegevoegd op plek 3
Laat ons in de reacties weten welke serie volgens jou op de eerste plek moet staan!