Verstappen kan niet wachten op meer concurrentie in F1

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 9:30
max verstappen juichen gp spanje 2023f1686036128
Max Verstappen is hard op weg naar zijn derde titel in de Formule 1. Toch zou de Nederlander het niet erg vinden om meer concurrentie te hebben voor zijn overwinningen.
In Spanje leek het wel alsof Max Verstappen in een andere raceserie reed. De Nederlander domineerde het hele weekend, van de eerste vrije training tot de kwalificatie en de race. Op zondag kwam er niemand in de buurt en Verstappen moest voornamelijk zichzelf vermaken samen met zijn race engineer.
Wel heeft Mercedes een duidelijke stap gezet met de nieuwe upgrades voor de W14. Lewis Hamilton wil graag weer tegen Verstappen racen en dat gevoel is wederzijds. De Nederlander wil graag meer concurrentie zien in F1, zo liet hij weten tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Spanje.

“Ik denk dat het geweldig is voor de sport in het algemeen als je meer teams hebt die van voren vechten. Dat is wat Mercedes wil bereiken. Eerlijk gezegd, het zou geweldig zijn om meer coureurs bovenin te hebben meedraaien. Hopelijk gedurende dit jaar komt het al dichter bijeen.”

Flinke voorsprong voor Verstappen

Tijdens de GP van Spanje kwam Sergio Perez niet verder dan de vierde plaats, nadat hij op zaterdag een zeer tegenvallende kwalificatie had. Daardoor staat Verstappen nu op 170 punten in het kampioenschap, tegen 117 punten van Perez. Dat betekent dat de Nederlander nu een voorsprong heeft van twee mogelijke uitvalbeurten, waardoor de titel nu al bijna zeker lijkt voor Verstappen.

Populair Nieuws