Zo kun je goedkoop een iPhone of Mac gebruiken

News
maandag, 05 juni 2023 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
Apple staat niet bekend om zijn zachte prijzen. De nieuwste iPhone kost snel 1000 euro, een bedrag dat lang niet iedereen zomaar heeft liggen. Apple-verkoper Amac introduceert een manier om Apple-producten goedkoper te gebruiken.
Bij Amac kun je voortaan een abonnement afsluiten om Apple-apparaten in gebruik te nemen. Je betaalt daarbij gespreid voor het product, maar er wordt minder gerekend dan de nieuwprijs. Je levert het product namelijk weer in op een moment dat het nog inruilwaarde heeft.
Dat betekent dat je niet het totaalbedrag van het apparaat betaalt, maar het verschil tussen de nieuwprijs en de inruilwaarde. Er wordt wel rente gerekend bij je betalingen, maar uiteindelijk ben je nog steeds goedkoper uit. Amac geeft een voorbeeld van een iPhone 14, waarvoor je over een periode van 2 jaar gespreid 909 euro betaalt, in plaats van 1099.
Wanneer je een apparaat twee jaar (mobiele apparaten en wearables) of drie jaar (Macs) in gebruik hebt, kun je weer een abonnement aangaan voor een nieuwer apparaat met dezelfde regeling. Zo betaal je uiteindelijk nooit de nieuwprijs van een apparaat. Je oude apparaat wordt refurbished doorverkocht.

Apple-abonnement Amac is een lening

Mocht je je apparaat langer willen houden dan twee of drie jaar, dan kan dat, maar dan moet je alsnog de nieuwprijs helemaal afbetalen. Met rente wordt het dan weer duurder dan wanneer je het apparaat in één keer had gekocht. Let ook op dat het Amac abonnement bij duurdere apparaten geldt als lening en je dus goed moet opletten dat je je abonnement kunt blijven betalen. Meer informatie en voorwaarden zijn te vinden op de website van Amac.