Apple trekt de stekker uit fotodienst

News
woensdag, 31 mei 2023 om 10:00
apple 132960
Wie altijd een camera op zak heeft dankzij de smartphone, heeft natuurlijk ook veel foto’s om te bewaren en eventueel te delen met andere apparaten. Gelukkig zijn daar heel wat mogelijkheden voor. Apple stopt nu alleen met een dienst om je foto’s te delen.
Wie nog gebruik maakte van Apple’s Mijn Fotostream moet daar binnenkort een alternatief voor zoeken. Per 26 juli is het gedaan met de dienst en een maand eerder kun je al geen foto’s meer uploaden. Dat laat Apple weten via de support site.
Mijn Fotostream was een manier om foto’s te delen tussen verschillende apparaten. De dienst had het voordeel dat de foto’s die er op stonden niet meetelden naar je maximale iCloud opslag. Het nadeel was dat je maximaal 1000 foto’s kon uploaden, die niet meer dan 30 dagen bleven staan en waarvan bewerkingen niet altijd gesynchroniseerd waren tussen alle apparaten.
Als je nog toegang hebt tot het apparaat waarop een foto in Mijn Fotostream werd gemaakt, gaan er, als het goed is, geen foto’s verloren. Wil je een Mijn Fotostream foto ook ergens anders permanent hebben, dan moet je die nog even downloaden op het apparaat waarop je hem op wil slaan. Ook dat blijft mogelijk tot 26 juli.

iCloud Foto’s vervangt Mijn Fotostream

Mijn Fotostream zal voor velen al niet bijzonder populair geweest meer zijn na de introductie van iCloud Foto’s. Deze dienst heeft verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om een onbeperkte hoeveelheid foto’s op te slaan zolang je genoeg ruimte hebt in iCloud. iCloud Foto’s ondersteunt bovendien meer bestandsformaten en synchroniseert bewerkingen voor al je apparaten. Apple raadt iCloud Foto’s dan ook aan als Mijn Fotostream alternatief.