iOS 17 aangekondigd met meer opties om je iPhone te personaliseren

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 10:30
apple ios 17f1686038442
Apple hield gisteravond de jaarlijkse WWDC. Daar zijn veel nieuwe dingen aangekondigd, inclusief iOS 17. Het besturingssysteem voor iPhone krijgt meer manieren waarop je je ervaring kan personaliseren.
Met iOS 16 kregen iPhone-gebruikers eindelijk de mogelijkheid voor een Always-On Display, die ook naar eigen smaak in te richten is. Apple gaat nog meer opties geven met iOS 17, het nieuwe besturingssysteem dat gisteravond tijdens WWDC 2023 uit de doeken is gedaan.
Zo krijgt de Telefoon-app een flinke upgrade, waarbij je zelf kan instellen hoe je bij anderen op de iPhone te zien bent. Je kan je eigen ‘poster’ aanpassen met foto’s, Memoji en andere lettertypen. Die posters zijn ook te gebruiken in third party apps.
Daarnaast gaat ook de look van de Berichten-app op de schop en krijg je veel meer features erbij in de applicatie. Met iOS 17 wordt het veel makkelijker om bepaalde berichten te vinden, je kan eenvoudig live je locatie delen en de app krijgt automatische transcriptie voor audioberichten. Met de Check In feature kan je daarnaast familieleden automatisch op de hoogte brengen wanneer je veilig je bestemming hebt bereikt, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat.

Direct je voicemail lezen

Met iOS 17 komt Apple ook met een interessante feature voor voicemails. Met Live Voicemail zal er namelijk een realtime transcriptie te zien zijn wanneer iemand je voicemail inspreekt. Handig dus wanneer je bijvoorbeeld gebeld wordt door een onbekend nummer. Als het toch een bekende blijkt te zijn, kan je alsnog het belletje aannemen.
Het nieuwe besturingssysteem zorgt ook voor meer opties voor AirDrop. Met de feature is het al heel simpel om verschillende bestanden uit te wisselen tussen twee Apple-producten, maar daar komen nu nog meer functies bij. Zo kan je straks ook contactgegevens uitwisselen, of samen dezelfde film kijken of naar muziek luisteren met SharePlay.
De openbare beta-versie van iOS 17 wordt volgende maand gelanceerd via beta.apple.com. De officiële release van iOS 17 is ergens dit najaar.