iPhone 14 Pro gebruikers hebben nu al problemen met de camera

News
maandag, 19 september 2022 om 11:30
Vorige week heeft Apple zijn nieuwste smartphone gelanceerd. Er zijn alleen nu al iPhone 14 Pro gebruikers die flinke problemen met de camera melden.
De smartphones van Apple zijn extreem populair, dus het is ook niet zo vreemd dat er vorige week fans niet konden wachten op hun nieuwe model. Gebruikers moeten nu alleen wel omgaan met early adopter symptomen, want via social media worden er verschillende problemen gemeld over de iPhone 14 Pro.
Zo heeft YouTuber Luke Miani op Twitter een video gepost van zijn iPhone 14 Pro Max. Wanneer hij Snapchat gebruikt, dan begint de camera te vibreren, waardoor alle foto’s helemaal wazig eruit komen. Een groter probleem is dat tijdens het trillen de lens een beangstigend ratelend geluid maakt, wat de vraag oproept hoe lang de camera in leven zal blijven.
Miani is niet de enige met het probleem. Op social media zijn er veel klachten te vinden op het probleem, zo meldt 9to5Mac. De camera begint alleen te trillen bij het gebruik van third party apps, zoals Snapchat of Instagram, niet wanneer de normale camera app wordt geopend. Het lijkt dus te gaan om een software bug, dat hopelijk snel op te lossen is door Apple.

Nieuwe features van de iPhone 14

De iPhone 14 is vorige week gelanceerd, op één model na. De nieuwe iPhone 14 Plus komt namelijk pas in oktober uit. De normale iPhone 14, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zijn nu wel te halen bij verschillende winkels.
Voor het nieuwe model heeft Apple voornamelijk veel ingezet op de camera, wat de problemen nog een stukje pijnlijker maakt. De Pro-modellen van de iPhone 14 hebben daarnaast een Dynamic Island gekregen, in plaats van een notch. Het ‘eiland’ kan van vorm veranderen en handige informatie tonen, zoals muziek die je afspeelt of een timer die afloopt.